[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 9. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Meteorolozi najavljuju temperature koje će otopiti sneg sa ulica

Prete poplave i klizišta

Veliki problem predstavljaju i nesavesni građani, koji otpad bacaju u šahte za odvod kišne kanalizacije

Meteorolozi za narednu nedelju najavljuju toplije dane, ulice će se konačno osloboditi snega i leda, ali nastaće drugi problemi. Otopljeni led preti da izazov poplave, aktivira beogradska klizišta i zapuši slivnike. Da li su ove godine gradski slivnici "spremni" da prime vodu i sneg, dodatno "začinjene" rizlom? Najugroženija od poplava su naselja u podnožjima a klizanje i sleganje zemljišta preti već aktiviranim gradskim klizištima.

Slivnici spremni

U JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" kažu da su pre zime svih 32.300 slivnika za odvođenje atmosferskih voda očišćeni. Oni koji spadaju u prvu kategoriju, slivnici koji se nalaze u glavnim saobraćajnicama gde prolazi gradski prevoz, čiste se dva puta mesečno tj. 24 puta godišnje. Dobrom održavanju kanalizacione mreže doprinela je i nabavka 28 specijalnih vozila za čišćenje kanalizacione mreže. U odnosu na prethodni period, kada se radilo sa starim vozilima, sada se kanalizaciona mreža mnogo bolje održava.

- Pre zimske sezone svi slivnici su očišćeni, tako da je sada mirniji period za naše ekipe. Naravno, najveći problem nam predstavlja što je sada sneg i led u slivnicima, pa je njihova mogućnost da prime vodu od snega i leda koji se tope na površini zemlje manja. Veliki problem predstavljaju nesavesni građani, koji otpad bacaju u šahte za odvođenje kišne kanalizacije. Tu su i građevinski preduzimači, koji građevinski materijal bacaju u šahte- rekla je juče za Glas Zorana Talić, zadužena za odnose sa javnošću u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Kontakt centar

U prethodnom periodu ovo komunalno preduzeće najviše poteškoća imalo je ispod svih podvožnjaka, u ulicama ispod mostova i onim koje se, poput dela Ustaničke kod Specijalnog suda, ili deo autoputa kod Hitne pomoći nalaze u nivou reka.

Iz ovog komunalnog preduzeća, apeluju na građane da ukoliko primete veću količinu vode na ulicama problem odmah prijave kontakt centru Vodovoda i kanalizacije na broj telefona: 36-06-606. Najbliže slobodno vozilo doći će u najkraćem roku da otkloni kvar.

Poseban problem predstavlja i to što kanalizacione mreže nema na celom gradskom području, pa bi otapanje snega moglo da pokrene brojna klizišta u gradu, poput onog na Zvezdari i Umci.

J. V.- S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

22:01h

Meteorolozi najavljuju temperature koje će otopiti sneg sa ulica

22:08h

Različiti stavovi lekara po pitanju deljenja igala i špriceva

22:16h

Upis dece u prvi razred osnovne škole počeće 1. aprila

22:23h

"Gradska čistoća" i u surčinskim selima

22:30h

Urolozi iz sveta uče kod nas

22:38h

Zelene površine umesto luna-parka

22:42h

Upoznajte Beograd: Deveti mart

22:50h

Gradske vesti: Čiste se i ulice drugog prioriteta
   


     


FastCounter by LinkExchange