[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 6. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predstavljamo: Nova generacija Lodžitekovih bežičnih tastatura

LX-700, odmor za umorne prste

Nova LX serija je sledeća generacija Lodžitekovih bežičnih kombo tastatura čije su najizraženije karakteristike izuzetno nizak profil, prilično kratak hod tastera, mnogo dodatnih funkcijskih dugmića kao i dizajn koji deo funkcija sa miša prebacuje na tastaturu u svrhu manjeg opterećenja ruke kojom korisnik koristi miša.

Šta se sve nalazi u kutiji paketa LX-700? Osim same tastature i miša u kutiji se nalaze doking station za punjenje miša (ujedno služi i kao bazna stanica za komunikaciju miša i tastature sa računarom), adapter za napajanje stanice strujom, set alkalnih "duracell" baterija za napajanje tastature, set akumulatorskih baterija za miša, naslon za dlanove koji se priključuje na tastaturu, CD sa softverom i poster na kojem je slikovito objašnjena instalacija tipkovnice.

Instalacija tastature prolazi glatko, u savršenom "plug'n'play" maniru. Za integrisanje tastature u radno okruženje bilo je potrebno samo malo konfigurisanja SetPoint softvera. Dotični softver je od predstavljanja nove linije Lodžitekovih periferija doživeo nekoliko revizija (zaključno sa v2.14.106) i sada zaista radi odlično. Iako je ceo SetPoint inicijalno vezan za Majkrosoftov softver (Media Player, Internet Explorer), zbog njegovog visokog nivoa konfigurabilnosti moguće ga je prilagoditi skoro svim kombinacijama softvera.

Osim instalacije SetPointa, korisniku je kao izbor ponuđena i instalacija softvera pod imenom MediaLife. Pomenuti Lodžitekov softver služi da pretvori PC u MediaCenter. Dobro, ne baš doslovno, ali MediaLife svojim izgledom, interfejsom i mogućnostima veoma podseća na koncepciju MediaCenter sistema. MediaLife pruža korisniku vrlo jednostavan interfejs kroz koji korisnik može da slušati muziku, gleda fotografije i video fajlove smeštene na računaru.

Naravno, napredne opcije ne dolaze u obzir tako da će iskusni korisnici na ovaj komad softvera gledati sa prezirom. Što se tiče ljudi koji nisu toliko vični u rukovanju sa računarom, MediaLife je odlična zamena za konvencionalni softver za pristup multimedijalnim sadržajima. Smisao MediaLifea je jednostavan interfejs koji će da mu dopusti da se zavali u fotelju i krstari bespućima multimedije koristeći svoju bežične tastaturu i miša.


vesti po rubrikama

^tehnologij@

18:35h

Predstavljamo: Nova generacija Lodžitekovih bežičnih tastatura

18:40h

Problemi sa hlađenjem procesora su muka još od prvih P2 procesora

18:50h

Slovenija: Dot Si i EU

18:55h

IT Barometar: Čelična lejdi ide pod led?

19:10h

Zabrana igara u Ilinoisu?

19:20h

Thermaltake kućišta: Vila za PC računar

19:35h

Tehno vesti: Cabir se i dalje širi
   


     


FastCounter by LinkExchange