[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 6. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Žabljak ponovo odsečen od sveta

ŽABLJAK - Žabljak je i juče, drugi dan zaredom, bio potpuno odsečen od sveta, pošto je snežna mećava još u petak prekinula put od gradića ispod Durmitora ka Đurđevića Tari, koji je do sada bio jedina prohodna saobraćajnica u ovom kraju. Za više od trideset sati, koliko sneg neprekidno pada, napadalo je novih pola metra, pa je juče oko podneva visina snežnog pokirivača u Žabljaku bila blizu tri metra.

Snežni nanosi na putevima ka okolnim selima dostižu i pet - šest metara. Uz velike napore, ekipa sa teškom mehanizacijom u petak uveče iz snežne blokade oslobođena je kolona u kojoj je bilo dvadesetak automobila i tri specijalne mašine za čišćenje snega koja je bila zarobljena na putu ka Žabljaku. Juče je, međutim, pred naletima vetra i novim padavinama, u žestokoj mećavi koja besni nad visoravni između Žabljaka i Tare, u uslovima kada je zbog snežne prašine izuzetno smanjena vidljivost, i mehanizacija bila potpuno nemoćna.

- Jutros od osam sati u gradu nema struje. U svemu, jedina sreća jeste da pekara na drva radi, pa hleba ima, a ima i vode. U čišćenje glavne ulice u gradu uključili smo i građane i svu raspoloživu mehanizaciju. Problem je, međutim, što nemamo više gde da odlažemo sneg. Bedemi oko ulica visoki su sada i po šest-sedam metara, a na tu visinu sneg ne može da podigne ni kašika "ulte" - izjavio je juče Glasu Isailo Šljivančanin, predsednik opštine Žabljak.

Z. Š.


vesti po rubrikama

^društvo

16:26h

INTERVJU Goran Milić, novinar HRT

16:33h

Događaji nedelje U SPO se lome koplja, Srbija se bori sa "tasterima", a generali idu u Hag

16:40h

Na desetine hiljada stručnjaka u inostranstvu

16:47h

Žabljak ponovo odsečen od sveta

16:53h

Mećava i na Zlatiboru
   


     


FastCounter by LinkExchange