[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 2. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nestalo 400 kilograma brašna za izbegle

SUBOTICA - Verica Grgurović, sekretar subotičkog Udruženja izbeglih i prognanih lica, optužila je lokalnu samoupravu u Subotici i opštinski štab za izbeglice da manipulišu humanitarnom pomoći. Ona je precizirala da je u Suboticu 2003. od UN stigao kontigent od 400 kilograma brašna, namenjen izbeglim i prognanim licima u Subotici, Paliću i Bajmoku, ali da ta pomoć do danas nije nikome podeljena.

- Brašno je, prema pečatima na originalnim dokumentima koje posedujem, preuzela subotička mlinsko-pekarska industrija "Fidelinka" i od tada se gubi svaki gram brašna - rekla je Verica Grgurović pokazujući otpremnice sa pečatima, nazivom i količinom humanitarne pomoći i dodala da Savez vojvođanskih Mađara iznosi netačne tvrdnje da su izbeglice uzročnici međunacionalnih incidenata na severu i ostalim delovima Vojvodine.

- Lideri SVM desetak godina govore da svojim dolaskom izbeglice remete etničku strukturu u Subotici i Vojvodini. Sad smatraju da su izbeglice krive za međunacionalne sukobe, a nijedan incident nije izazvalo izbeglo ili prognano lice - objašnjava Grgurovićeva.

Ona je naglasila da vlast u Subotici nije učinila ništa da se više hiljada izbeglica u toj opštini trajno zbrinu i socijalizuju. Međunarodne donacije namenjene prognanima zaobišle su Suboticu jer lokalna vlast nikada nije dala saglasnost za izgradnju naselja, a i ono malo što se radilo, rađeno je u političkim predizbornim kampanjama kao deo nagodbe republičke i lokalne vlasti.

V. Kostadinov


vesti po rubrikama

^Vojvodina

18:16h

Vojvođanski putari traže pare od Republičke direkcije za puteve

18:24h

Reagovanje direktora televizije Novi Sad: Nikada nismo tužili HNV

18:33h

Subotica: Nestalo 400 kilograma brašna za izbegle

18:42h

Inđija: Borba protiv "bele kuge"
   


     


FastCounter by LinkExchange