[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 2. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vojvođanski putari traže pare od Republičke direkcije za puteve

Ne mogu na tendere sa

minusom na računu

Republička "kasa" im duguje više od 70 miliona evra. "Bačkaput" još nije dobila novac za autoput od granice sa Mađarskom do Feketića

NOVI SAD - Vojvođanski putari traže da se hitno reši problem njihovih potraživanja od Republičke direkcije za puteve, kako zbog nedostatka obrtnog kapitala ne bi propustili još jednu građevinsku sezonu. Hitno rešenje tog pitanja traži i pokrajinski sekretarijat za privredu, pošto, kako se navodi, nenaplaćena potraživanja onemogućavaju vojvođanske firme da ravnopravno sa drugima konkurentima učestvuju u nadmetanjima za poslove u izgradnji saobraćajnica.

Pokrajinski sekretar za privredu Jovan Vujičić pisao je i ministru za kapitalne investicije Velimiru Iliću, tražeći da odmah reši problem dugova Republike prema putarima.

- Insistira se na hitnom sastanku kako bi se pronašao modalitet isplate zaostalih dugova vojvođanskim putarima. Svako dalje odlaganje udaljava nas iz evropskih saobraćajnih i ekonomskih tokova. Propuštanjem ove građevinske sezone, naša zemlja bi se našla izvan međunarodnih putnih koridora, čak i ako kasnije izgradi potrebne saobraćajnice. Pokrajinski sekretarijat za privredu spreman je za razgovor i nudi punu saradnju, kako bi se otklonile dugogodišnje prepreke i stvorili uslovi za nastavak gradnje autoputa i drugih prioritetnih saobraćajnica - poručio je Vujičić ministru Iliću.

Prema računici putara, republička "kasa" duguje im oko šest milijardi dinara, ili više od 70 miliona evra. Neki od tih dugova datiraju još iz prve polovine devedesetih godina prošlog veka, a verovatno je najpoznatiji slučaj "Bačkaputa". Ova firma je gradila deonicu autoputa od državne granice sa Mađarskom do Feketića na osnovu garancija koje je dobila direktno od tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića. Kada je posao završen, Milošević je, međutim, "zaboravio" na datu reč, pa "Bačkaput" nikada nije naplatila svoj rad.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

18:16h

Vojvođanski putari traže pare od Republičke direkcije za puteve

18:24h

Reagovanje direktora televizije Novi Sad: Nikada nismo tužili HNV

18:33h

Subotica: Nestalo 400 kilograma brašna za izbegle

18:42h

Inđija: Borba protiv "bele kuge"
   


     


FastCounter by LinkExchange