[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 1. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Andrić negirao

tvrdnje tužioca Najsa

HAG - Tužilac Džefri Najs tvrdio je juče na suđenju Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom da svedok odbrane Vukašin Andrić nije svedočio istinito, a Andrić je to negirao.

Andrić, koji je u vreme NATO bombardovanja 1999. bio sekretar za zdravstvo Kosova i Metohije, posvedočio je prošle nedelje da srpske snage nisu nasilno i organizovano proterivale albanske civile u Albaniju i Makedoniju i da su Albanci sami odlazili iz straha od napada NATO. Milošević je u sudnici prikazao snimke RTS-a na kojima su Albanci govorili da domove na Kosovu napuštaju pred NATO bombama.

Tužilac Najs je u sudnici, međutim, prikazao izjave istih osoba koje su tvrdile da su im pripadnici srpske vojske i policije naredili da odu iz svojih kuća. Svedok je odgovorio da su snimci koje je Milošević prikazao "verodostojni" i napravljeni "na licu mesta 1999. godine".

Andrić je negirao da je na Kosovu tada bilo paravojnih formacija, tvrdeći da Vojska Jugoslavije ne bi dozvolila da one deluju. Tužilac Najs pitao je svedoka kako onda objašnjava činjenicu da je u Batajnici iskopano 800 leševa i da je srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević potvrdio da su dopremljeni sa Kosova.

Andrić je odgovorio da kao član Privremenog izvršnog veća Kosova nije imao kontakte sa Vojskom i policijom i da ne može da govori o događajima koji su predmet sudske istrage. Svedok je opovrgavao i da su albanskim civilima na granici sa Albanijom i Makedonijom oduzimana dokumenta da ne bi mogli da se vrate.


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Premijer Makedonije Vlado Bučkovski juče posetio Beograd

17:20h

Kosmetski Srbi ne prihvataju razgovore o statusu pre dostizanja standarda

17:35h

Batić: Agim Čeku sledeći

17:40h

Skupština Srbije nije usvojila rezoluciju o porodici Milošević

17:55h

Dušan Petrović: Proveriti mućke

18:00h

Andrić negirao tvrdnje tužioca Najsa

18:10h

Đukanović: Referendum u februaru 2006. godine

18:20h

Izbori za SCG posle referenduma

18:25h

Mihailović: Vuk je žalosna figura

18:30h

Radivoj Miletić otputovao u Hag
   


     


FastCounter by LinkExchange