[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 1. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Batić: Agim Čeku sledeći

BEOGRAD - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj još nije primio optužnicu Haškog tribunala, rečeno je Glasu u Prištini. Bivši ministar pravde u Vladi Srbije Vladan Batić ocenio je za Glas da je krajnje vreme da Haradinaj bude optužen za zločine u Metohiji, ali zamera što na tome nije insistirala naša država, već se ponašala po onom "brigo moja, pređi na drugoga".

- Četiri godine sam bio usamljen u tim zahtevima i podizanje optužnice biće moja satisfakcija. Ima dovoljno dokaza i izjava svedoka o njegovim, ali i zločinima Agima Čekua. Pravda je spora, neka se pripremi Čeku - zaključio je Batić.

U Prištini, gde Haradinaja smatraju herojem, tvrde da će premijer, ukoliko bude optužen, bez pogovora otići u Hag. Tim potezom, smatra Batić, biće zadat šamar nama, jer će Haradinaj pokazati navodnu dovoljnu demokratsku zrelost. Podizanje optužnice protiv Haradinaja očekivalo se još pre pet meseci.

Batić ocenjuje da se čekao rezultat pregovora Haradinaja, Sorena Jesena-Petersena, Karle del Ponte i Kofija Anana, kako bi se pronašao kompromis i odlazak premijera protekao najbezbolnije po radnike Unmika i Kfora. Nije isključeno da je postignut dogovor da Haradinaj, uz garancije Unmika, do suđenja bude na slobodi ili da mu se sudi na Kosovu. Važno je, dodao je Batić, da bude optužen.

Pune četiri godine traje moja borba za optuživanje Haradinaja. sa svojim saradnicima sakupio sam dovoljno dokaznog materijala, kao i izjave 40 svedoka. protiv Haradinaja, ali i sadašnjeg komandanta Kosovskog zašttnog korpusa Agima Čekua.

Lj. S.


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Premijer Makedonije Vlado Bučkovski juče posetio Beograd

17:20h

Kosmetski Srbi ne prihvataju razgovore o statusu pre dostizanja standarda

17:35h

Batić: Agim Čeku sledeći

17:40h

Skupština Srbije nije usvojila rezoluciju o porodici Milošević

17:55h

Dušan Petrović: Proveriti mućke

18:00h

Andrić negirao tvrdnje tužioca Najsa

18:10h

Đukanović: Referendum u februaru 2006. godine

18:20h

Izbori za SCG posle referenduma

18:25h

Mihailović: Vuk je žalosna figura

18:30h

Radivoj Miletić otputovao u Hag
   


     


FastCounter by LinkExchange