[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 19. 2. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Nemac pokrenuo sajt Bijelog dugmeta

HAMBURG - Za jednog Nemca, Andreas Grečel gaji neobičnu strast prema muzici Bijelog dugmeta. Iako skoro uopšte ne razume jezik svoje omiljene grupe, to ga nije sprečilo da pokrene njnjnj. bijelo-dugme. de, prvi (i za sada jedini) nemački sajt posvećen najpopularnijem jugoslovenskom rokenrol sastavu svih vremena, prenosi Beta.

Grečel (33), informatički stručnjak iz Hamburga, prvi put je čuo Bijelo dugme 1993. godine od svoje tadašnje devojke Sabine, izbeglice iz Bosne. Zaintrigirali su ga, za nemačke pojmove, neobičan spoj roka i balkanskih etno motiva.
- Bio sam zapanjen kada sam prvi put čuo pesmu "Kad zaboraviš juli". Nije mi bilo važno što nisam razumeo nijednu reč, jer sam osetio snagu osećaja pevača Željka Bebeka. Dugme je postalo moj omiljeni bend, podjednako dobar kao Deep Purple ili Led Zeppelin - kaže Andreas.

Veza sa Sabinom je okončana 1997. godine, ali ne i Andreasova ljubav prema Dugmetu. Iste godine prisustvovao je koncertu Gorana Bregovića i njegovog Orkestra za svadbe i sahrane, što ga je potaklo da osnuje vlastiti sajt posvećen omiljenom bendu. Grečelov sajt je pravo mesto za okupljanje nemačkih obožavalaca "veselih Bosanaca", a čak se javio i izvesni Andi iz Temišvara sa porukom da "u Rumuniji mnogo vole divnu muziku Bijelog dugmeta".


vesti po rubrikama

^vesti

17:49h

Nemac pokrenuo sajt Bijelog dugmeta

17:56h

Veštačka ruka pokrenuta putem moždanih impulsa

18:02h

Kairo: Operisana beba sa dve glave

18:11h

Njujork dobija novi nadimak

18:19h

Ušima duva balone i gasi svećice

18:26h

Rim: Seminar za isterivače đavola
   


     


FastCounter by LinkExchange