[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 19. 2. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Podstaći mlade na sopstveni biznis

NOVI SAD - Stvaralačka omladina Novog Sada, uz podršku Svetske banke, započinje akciju propagiranja zapošljavanja mladih putem tzv. samoodrživog preduzetništva, odnosno pokretanja sopstvenog biznisa. Reč je zapravo o pokušaju SONS-a da lobiranjem u domaćoj javnosti podstakne državne organe da osmisle i sprovedu paket mera koje će podsticati ovakav vid zapošljavanja.

"Naša inicijativa je zasnovana na iskustvima iz Italije i Belgije, kao i nekih istočnoevropskih zemalja, u kojima su ovakvi modeli dali dobre rezultate. Tamo je država preduzela čitav niz mera za podsticanje samozapošljavanja i pokretanja sopstvenog posla mladih ljudi, ali i drugih socijalnih grupa koje se suočavaju sa problemom nezaposlenosti.

Postoje mnogobrojni načini kako se može podstaći preduzetništvo kod mladih, kao što su različite poreske olakšice i druge mere pomoći omladinskim zadrugama, koje, istina, već postoje kod nas, ali su se premetnule u nešto što sa ovim vidom zadrugarstva nema nikakve veze", rekao je predsednik SONS-a Miloš Savin.

Prva u nizu planiranih akcija biće konferencija o samozapošljavanju mladih, koja se narednog vikenda održava u Novom Bečeju. Na skup su pozvani predstavnici podmlatka više političkih partija, kako bi se i oni zainteresovali za ovaj projekat i pretvorili u svojevrsnu lobi-grupu unutar postojećeg političkog sistema.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

18:02h

Pančevačka "Petrohemija" ponovo planira izgradnju čađare

18:10h

Novi Sad: Podstaći mlade na sopstveni biznis

18:18h

Novi Sad: Medija centar u "Spensu"

18:26h

Subotica: Stipendija za školovanje u Štutgartu

18:32h

Promovisan Turijska Kobasicijada

18:39h

Zrenjanin: Nema više parkiranja u centru
   


     


FastCounter by LinkExchange