[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 19. 2. 2005.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ispraćaj žrtava prevrtanja autobusa kod Lajkovca

Sahranjene majka i ćerka

Vozač Miloje Đurić (32) iz Bajine Bašte nalazi se u pritvoru

BEOGRAD - Katarina Gojković (38) i Milica Lazarević (59), ćerka i majka koje su stradale u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u ponedeljak uveče kod Lajkovca, kada se autobus koji je vraćao decu iz Mitrovca na Tari prevrnuo, sahranjene su juče na beogradskom groblju Orlovača.
Više od 500 ljudi, među kojima rodbina, prijatelji i kolege, došlo je da isprati tragično nastradale majku i ćerku.

Katarina Gojković, inače doktor Specijalne bolnice "DR Laza Lazarević", bila je na Tari sa petnaestomesečnim sinom Markom i kćerkom Teodorom (5), koji su preživeli nesreću. U trenutku kada se autobus prevrnuo u kanal, Marka je u naručju držala baka Milica. Iz naručja poginule Milice, dok je voda iz kanala u koji se survao autobus užičke "Rakete" prodirala unutra, spasla ga je Vaska Jovanović, profesorka fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Đorđe Krstić" u Žarkovu.

U ovoj saobraćajnoj nesreći povređeno je i 14 učenika, ali su svi zadobi lakše telesne povrede, nagnječenja i ogrebotine koje nisu opasne po život.

Sa zimovanja na Tari vraćalo se ukupno pet autobusa koji su prevozili decu, a organizator je Centar dečjih letovališta i oporavilišta Beograda. Miloje Đurić (32) iz Bajine Bašte, vozač autobusa koji se prevrnuo, nalazi se u pritvoru, a kako je ispričao, u trenutku nesreće nije bio pod dejstvom alkohola i poštovao je dozvoljenu brzinu. Kolovoz je, međutim, te večeri bio prekriven snežnim prekrivačem debelim pet centimetara, a istragom je utvrđeno da so nije bila posuta.

Posle ove nezgode, Ministarstvo prosvete i sporta donelo je odluku da ubuduće deca koja idu na rekreativne nastava i ekskurzije ne putuju noću, kao što je to sada bio slučaj.

A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

18:18h

Ispraćaj žrtava prevrtanja autobusa kod Lajkovca

18:26h

Sud u izvidnici na Topčideru

18:35h

Novinar Kurira tužio Čedomira Jovanovića

18:42h

Saslušan Jovica Stanišić

23:14h

Horgoš: Salme ubijene iz koristoljublja

23:36h

Na "Gradini" zaplenjeno 17 zlatnih narukvica
   


     


FastCounter by LinkExchange