[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 19. 2. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ono o čemu se nedeljama pričalo, konačno se juče i dogodilo

Smenjen predsednik Zvezdare

Milan Popović, predsednik SO Zvezdara, član Demokratske stranke, izabran na ovo mesto 23. novembra 2004. godine smenjen je juče na d(r)ugoj opštinskoj sednici. Za novog predsednika izabran je Ljubiša Stojimirović iz Srpske radikalne stranke.

Odbornici opozicije (SRS 13, DSS 8, SPS 3, PSS 2 i SDP 1), još pre sedam dana potpisali su peticiju za smenu dojučerašnjeg predsednika. Prvu dopunu predloženog dnevnog reda od 17 tačaka, na juče održanoj sednici, predložio je Dušan Stupar, šef poslaničke grupe SRS . Umesto tog dnevnog reda predložio je novi: razrešenje predsednika opštine, razrešenje zamenika predsednika, razrešenje administrativne komisije, izbor nove administrativne komisije i novog predsednika opštine. Nakon toga počela je višesatna rasprava, replike i prepucavanja koja su u mnogome prevazilazi granice pristojnosti.

Novi prvi čovek

Ljubiša Stojimirović, rođen 11. 09. 1950. u Beogradu, opština Zvezdara. Diplomirao je 1978. godine na Fakultetu organizacionih nauka, na istom je potom magistrirao i doktorirao. Predaje menadžment u Beogradskoj poslovnoj školi. Član Srpske radikalne stranke. Od 1997. do 2001. godine bio je poslanik u Skupštini Srbije, sada odbornik u Gradskoj skupštini. Oženjen, otac četvoro dece.

Aleksandar Stanimirović, šef odborničke grupe tada još vladajuće "Evropske Zvezdare", ističući moral, obraz i poštenje u prvi plan, objašnjavao je prisutnima ko laže, ko sa kim šuruje, ko je koliko inteligentan i ko se za koliko prodaje. Nisu mu, kao ni tadašnjem predsedniku Popoviću u njegovom izlaganju, bili zanimljivi odbornici SRS i SPS i PSS već njihove kolege iz takozvanog demokratskog bloka.

Sa njima se više od 58 dana nisu uspeli dogovoriti oko podele mesta u opštini. Najprozivaniji su bili Dragan Komarica, šef odborničke grupe DSS i njegov stranački kolega Tomislav Bogetić, predsednik Gradskog odbora ove stranke. Dok se prvi uglavnom branio ćutanjem drugi je u celu priču umešao i Ivicu Dačića i Bogoljuba Karića sa kojima se Popović proteklih dana viđao i bezuspešno dogovarao.

Svemu je došao kraj u kasnim večernjim časovima. Većinom od 27 glasova razrešen je predsednik i administrativna komisija. Istom, mada klimavom (27 prema 26), većinom izabrana je nova komisija. Prihvaćena je ostavku Tomislava Bogetića na mesto odbornika. Na njegovo mesto izabran je Aleksandar Tomić i na kraju tajnim glasanjem je izabran i novi predsednik.

B. Bošnjak


vesti po rubrikama

^Beograd

22:04h

Naši planinari se posle osvajanja Akonkagve vratili u prestonicu

22:11h

Direktori osnovnih i srednjih škola sa Slobodanom Vuksanovićem

22:19h

Milijardu evra će biti izdvojeno za centralnu gradsku saobraćajnicu

22:24h

Ono o čemu se nedeljama pričalo, konačno se juče i dogodilo...

22:30h

Opština Palilula nagradila Renata Grbića, čuvenog dunavskog alasa

22:37h

Posle "izleta" pred Vladom Srbije, Krstići se vratili u Crnu Travu

22:43h

Porodica Halilović još u "Centralu"

22:49h

Policajac priveden zbog iznude

22:56h

Bivši profesori optužuju inspektore

23:03h

Radikali podnose novu prijavu

23:12h

Upoznajte Beograd: Badminton u Beogradu

23:20h

"Anđele 2" videlo 500.000 gledalaca

23:27h

Gradske vesti: Obijanje stanova u modi
   


     


FastCounter by LinkExchange