[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 13. 1. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Borko Josifovski, direktor Hitne pomoći, odbacio zamerke na svoj rad

Optužbe nemaju

nikakvog osnova

Vozilo koje je Hitnoj pomoći poklonio norveški Crveni krst nije prodato, jer nije bilo kupaca

Dr Borko Josifovski, direktor Hitne pomoći, juče je dokumentovano pobio sve optužbe koje su protiv njega iznela tri sindikata o malverzacijama i zloupotrebi položaja.

- Najpre, ne radi se o reprezentativnim sindikatima i nema ih tri već dva. Asocijacija nezavisnih sindikata nije reprezentativni sindikat, nego nekadašnja politička stranka koja je bila i vladajuća u ovoj ustanovi. Drugi sindikat je Radnički sindikat, koji je jedinstven slučaj na ovim prostorima, zato što nema centralu ni na gradskom ni na republičkom nivou. Treće ime koje se pojavljuje, Sindikat lekara i farmaceuta Srbije postoji u Hitnoj pomoći, ali predsednik nije Tijana Milošević jer joj je mandat odavno istekao.

Podrška

- Od konstituisanja Upravnog i Nadzornog odbora početkom septembra prošle godine, apsolutno sve odluke su donesene u skladu sa Zakonom. Sednice su bile zajedničke za Upravni i Nadzorni odbor i javne za predstavnike svih sindikata u Zavodu. Prisustvom svih članova Upravnog i Nadzornog odbora, data je jednoglasna podrška v. d. direktoru Zavoda za hitnu medicinsku pomoć za njegov dosadašnji i budući rad- izjavili su predsednik Upravnog odbora Dejan Lalić i predsednik Nadzornog odbora dr Miodrag Jakovljević.

Ona je za vreme bivšeg direktora imala dvostruku ulogu: bila je član Upravnog odbora ove ustanove i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, dakle spojila je dve nespojive uloge poslodavca i predstavnika sindikata. Predsednik ovog sindikata je Zorica Kuburović, koja je na tu funkciju izabrana u februaru prošle godine- kaže dr Josifovski i dodaje da su optužbe koje su iznete potekle od pojedinaca a ne sindikata jer prethodno nije održan sastanak sindikalaca niti upravnog odbora sindikata, takođe, zahtevi za smenu su prvo trebali da budu upućeni direktoru što nije učinjeno.

Jedna od najvećih optužbi na račun dr Josifovskog bila je prodaja bez tendera vozila za pomoć prilikom masovnih nesreća za iznos od 400-500.000 dinara. Međutim, iako postoji odobrenje za prodaju, od Pitera Majera iz norveškog Crvenog krsta, od koga su i dobijeni kamioni za pomoć u masovnim nesrećama vozila nisu prodata, zato što nije bilo zainteresovanih kupaca.

- Sklopljen je ugovor sa firmom "Zastava komerc" koja će javno prodavati sva naša vozila. Ista firma prodaje i vozila MUP-a i RTS-a . Razlika je što su se ranije vozila Hitne pomoći prodavala bez tendera - naglašava dr Josifovski.

Dr Josifovski je dokumentovano pobio svaku od 20 stavki za koje je optužen, dodajući da je sindikatima omogućio prisustvo sastancima UO.

Z. Tome


vesti po rubrikama

^Beograd

22:10h

Borko Josifovski, direktor Hitne pomoći, odbacio zamerke na svoj rad

22:17h

Beogradski učenici sve češće međusobno odmeravaju snage

22:28h

Direkcija za puteve još neće obnavljati deo autoputa kroz Beograd

22:36h

Rezultat novogodišnje akcije "Ulica otvorenog srca"

22:43h

Stanari Murmanske ulice bez struje

22:51h

Upoznajte Beograd: Isidora Sekulić

22:59h

Gradske vesti: Požar u Kineskom tržnom centru

23:07h

Obaveštenje iz Elektrodistribucije
   


     


FastCounter by LinkExchange