[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 11. 1. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Soniksi postali eksperti za borbu sa najdominatnijim centrom današnjice

Radmanović opet

srušio Šakila

Narodski rečeno, Sijetl je u nedelju uveče pobedio Majami "na ludilo". I zaista, osobe koje drže da su savršeno normalne, teško mogu u isto vreme biti i kamikaze. A Supersoniksi su protiv Hita, zapravo protiv najdominantnijeg centra današnjice Šakila O'Nila, primenili upravo taktiku japanskih avijatičara s kraja Drugog svetskog rata. Istine radi, ostali su živi, u jednom komadu.

Ako zanemarimo Džeroma Džejmsa, kome, budući da igra na poziciji centra, u opisu radnog mesta stoji da, bio lud ili ne, mora da se uhvati u koštac sa gorostasnim O'Nilom, samo težak duševni poremećaj poznatiji kao mazohizam može biti objašnjenje onoga što su radili ostali Soniksi, pre svih Deni Fortson i Nik Kolison. Iako zajedno jedva da imaju isto toliko kilograma kao O'Nil sam, zaletali su se na centra Majamija kao muve bez glave, pritom ne vodeći previše računa o posledicama. O tome su posle utakmice razmišljali lekari.

Tu konačno dolazimo do suštine. O'Nil jeste veliki i snažan, i uglavnom se ne ustručava da te svoje fizičke atribute (zlo) upotrebi, ali ipak nije mogao celu utakmicu da se rve sa četvoricom, pa je u drugom poluvremenu u pomoć pozvao saigrače. Budući da se taj poziv ne odbija, u reketu je nastao opšti krkljanac.

Rezultati

Toronto - Golden Stejt 109:87
Njujork - Portland 113:105
Feniks - Indijana 124:89
Sijetl - Majami 108:98
Denver - Hjuston 98:116

Iz nekog razloga, međutim, Vladimir Radmanović nije bio rad da se priključi opisanoj gomili. Krilni igrač Sijetla uglavnom se držao po strani, otprilike sedam metara od koša Majamija, pa je neometan, sam do mile volje mogao da zatrpava protivnički obruč. Valjda je zato i bio najefikasniji, sa 27 poena (iz igre 11-17, trojke 5-9) i sedam uhvaćenih lopti, pa je Sijetl drugi put za nedelju dana slavio trijumf protiv Majamija, ovoga puta još ubedljivije (108:98).
- Pretpostavljam da su se malo preračunali. Nisu mogli da čuvaju svakoga - rekao je Radmanović.

Inače, bio je to Radmanov rekord sezone, koji je usledio odmah posle njegove dve ubedljivo najslabije partije i dva vezana poraza Sijetla (od Orlanda i Vašingtona), u kojima je sveukupno ubacio samo 12 poena.
- Dve loše odigrane utakmice ili dva poraza ne znače mnogo u odnosu na čitavu sezonu. Ne gubi se samopouzdanje tek tako, zbog dva meča. Izađeš na parket i ne misliš na loše stvari, u tome je lek - objasnio je Radmanović.

A. J.


vesti po rubrikama

^sport

17:05h

Fudbalere Partizana na Tari dočekali letnji uslovi i učenje jezika

17:15h

Đorović i zvanično promovisan u direktora omladinske škole Crvene zvezde

17:25h

Čelnici SCG tenisa o tajnosti zarada i transfera u našem sportu

17:30h

Reli Dakar: Perez podlegao povredama

17:40h

Soniksi postali eksperti za borbu sa najdominatnijim centrom današnjice

17:45h

Uleb kup, 9. kolo: Crvena zvezda dočekuje Benfiku

17:55h

Jadranska liga izgubila moć

18:05h

Odbojka: Devojke brane bronzu, plavi kadeti debituju

18:15h

Uspešan start Ane i Jelene u Sidneju
   


     


FastCounter by LinkExchange