[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 11. 1. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Fudbalere Partizana na Tari dočekali letnji uslovi, idealni za nabijanje kondicije i učenje jezika

I Kim će tražiti ćevapčiće

Govori srpski da te razume ceo svet, osim pojedinih fudbalera Partizana... Recimo, Južnokorejac Kim, poslednje pojačanje crno-belih, na našem jeziku ne zna da progovori ni reč, a engleskim barata još slabije.

Tačnije, juče kada je sa saigračima kretao put Tare, gde će jesenji prvak odraditi početnu fazu priprema za drugi deo sezone, Kim nije znao ni da opsuje na srpskom, ili da zatraži porciju ćevapčića. Danas je možda već druga priča, jer će Kim na srpskoj planinskoj lepotici, u hotelu "Omorika", proći ubrzani kurs učenja našeg jezika.

- Svi fudbaleri razumeju šta se od njih traži kada im se to nacrta na tabli - uverava strateg Partizana Vladimir Vermezović da nema nikakvih problema u sporazumevanju sa podređenima. - Tu je i prevodilac za neke komplikovanije stvari, kada zatreba, mada verujem da će Kim do povratka sa Tare već progovoriti srpski.

Dok se Kim bude samostalno "zlopatio" sa padežima, rodovima i glagolima (ostali stranci - Boja, Emeghara i Odita - uveliko pričaju "po naški"), zajedno sa ostalim prvotimcima Partizana ratovaće protiv kilometara i kilograma: crno-beli će na Tari odraditi kondicioni deo priprema.

Neće, međutim, ni Kim ni njegove klupske kolege imati problema sa stepenima. Iako je Partizan prvi put posetio Taru u zimsko vreme (poslednje dve godine tamo su odlazili isključivo leti), neće deliti sudbinu Napoleonove vojske koja se pre dva veka zaletela na Rusiju. Tara ovih dana nije okovana snegom i ledom. Naprotiv.

- Trenutno je na Tari u proseku sedam stepeni preko dana, što su idealni uslovi za sticanje snage. Akcenat i jeste na tome, ali ćemo svakog popodneva raditi i sa loptom. Ukoliko bude snega, malo ćemo modifikovati treninge - objašnjava Vermezović.

Partizan na Tari ostaje do 20. januara, kada se na kratko vraća u Beograd odakle će, četiri dana kasnije, otputovati u Tursku, na drugi deo priprema.

Brnović ide u Grčku

Bojan Brnović, napadač Partizana, najverovatnije će na određeno vreme napustiti Humsku tokom zimskog prelaznog roka. Pošto Brnović nije uspeo da se nametne šefu stručnog štaba kao standardno oružje, uprava kluba iz Humske dozvolila je ovom fudbaleru da ostatak sezone provede u nekom drugom klubu, kao pozajmljen igrač. Brnović će, po svoj prilici, na šest meseci biti pozajmljen grčkoj Kalitei, mada je u opciji još nekoliko klubova iz Grčke koji su kontaktirali Partizan.

Portugalci zovu Alberta Nađa

Prema informacijama Sportske centrale, prve konkretne ponude iz inostranstva već su stigle do prvotimca crno-belih Alberta Nađa. Pred Novu godinu spominjali su se klubovi sa Dalekog Istoka, iz Japana i Južne Koreje, koji su bili zainteresovani za Nađa. Sada se, međutim, pojavila i opcija sa još neimenovanim klubom iz Portugalije, koji bi želeo da angažuje iskusnog igrača crno-belih. Za koji dan trebalo bi da bude poznato više detalja, kao i da li će se Nađ odlučiti na odlazak, ili će trener Vermezović tokom zimskih priprema ipak potvrditi da računa na njega za prolećne duele.


M. Z - Sportska centrala


vesti po rubrikama

^sport

17:05h

Fudbalere Partizana na Tari dočekali letnji uslovi i učenje jezika

17:15h

Đorović i zvanično promovisan u direktora omladinske škole Crvene zvezde

17:25h

Čelnici SCG tenisa o tajnosti zarada i transfera u našem sportu

17:30h

Reli Dakar: Perez podlegao povredama

17:40h

Soniksi postali eksperti za borbu sa najdominatnijim centrom današnjice

17:45h

Uleb kup, 9. kolo: Crvena zvezda dočekuje Benfiku

17:55h

Jadranska liga izgubila moć

18:05h

Odbojka: Devojke brane bronzu, plavi kadeti debituju

18:15h

Uspešan start Ane i Jelene u Sidneju
   


     


FastCounter by LinkExchange