[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 11. 1. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kako izgleda "uređenje" ulica Milice Janković, Generala Aračića i Slogine na naš način

Direkcija za puteve ne

radi, jer se plaši snega

GRAĐANI: Uslovi za život su nemogući! Ulice su blatnjave, bez asfalta i sa gomilama šuta od oguljenog asfalta na sredini. Radovi su počeli još 5. decembra, tada je dvadesetak radnika ručno ogulilo ulice... BRANKO SMILJANIĆ, direktor Direkcije za puteve: Radovi ne mogu da počnu odmah, jer su tokom januara najavljene snežne padavine koje će se prema prognozama zadržati do kraja meseca

Kada je sneg nemaju opremu, kada je kiša ne mogu radnici, kada je sunce nema materijala... Ovo su najčešći odgovori nadležnih službi na pitanje zašto ne rade svoj posao, zašto ne završavaju započete građevinske radove, zašto ne asfaltiraju ulice, zašto ne menjaju cevi... E, a kad na sve to još ulete i praznici, pa se još povežu na desetak dana, onda sve stane! "Uređenje" ulica Milice Janković, Generala Aračića i Slogine građanima Karaburme donosi mnogo problema.

- Uslovi za život su nepodnošljivi! Ulice su blatnjave, bez asfalta i sa gomilama šuta od oguljenog asfalta na sredini. Radovi su počeli 5. decembra, kada je dvadesetak radnika ručno ogulilo ulice. Od tada svakodnevno se pojave samo po dva radnika i pomeraju ivične kocke. Četvrtog - petog dana doteran je kopač koji je na parkingu stajao pet dana i ništa nije radio da bi ga kasnije sklonili. Razumemo izgradnju i obnovu ulica, ali nam se čini da se ovde radi o namernom odugovlačenju zbog preugovaranja i uzimanja dodatnih sredstava - kažu stanari ove tri ulice.

Dovijaju se različitim načinima kako da preskoče do svojih pragova a ne unesu nekoliko kilograma blata u domove. Vremenski uslovi nisu ometali radove, tvrde stanari, a u to je i svako ko je poslednjih petnaestak dana proveo u prestonici mogao da se uveri. Neobično topao decembar imao je mnogo sunčanih dana i mogli su da se odrade svi poslovi, pa i započeta obnova ulica. Ali...

- Plan je bio da se rekonstruišu ulice u tom delu i radovi su počeli po planu. Međutim, zbog praznika nisu radile asfaltne baze i nije bilo dovoljno asfalta. Zbog svega toga sada ne možemo tačno da preciziramo kada će se nastaviti radovi. Ne mogu da počnu odmah, jer su tokom januara najavljene snežne padavine koje će se prema najavama zadržati do kraja meseca, tako da se nadamo da će radovi biti nastavljeni početkom februara - rekao je Branko Smiljanić, direktor Direkcije za puteve.

Građanima Karaburme ostaje da čekaju još lepše vreme, jer ovo očigledno nije dovoljno lepo da gledaju u nebo i da se nadaju da će njihove ulice jednog dana, kad sneg konačno stane, dobiti bolji izgled od sadašnjeg. A šta preostaje nadležnima u Direkciji? Ništa. Ništa osim da prizivaju sneg i smišljaju nove izgovore ako snega ne bude.

V. Vuković


vesti po rubrikama

^Beograd

22:10h

Direkcija za puteve ne radi, jer se plaši snega

22:17h

Centar za hemodijalizu u Dečijoj klinici proslavio 25 godina rada

22:28h

Radnici Veterinarskog zavoda sprečili novog direktora da uđe u firmu

22:36h

Kada će iz Luke Beograd konačno biti izvučen potonuli brod

22:43h

Univerzijada '09. u Beogradu

22:51h

Napad na direktora Hitne pomoći

22:59h

Parking 35 dinara i opet pun

23:07h

Najveća investicija u gradski saobraćaj - obnova tramvaja

23:15h

Upoznajte Beograd: Dušanovac, mesto gde su cvetale tikve

23:23h

Donacija za Dom zdravlja na Paliluli

23:32h

Gradske vesti: Lažne bombe u školama

23:40h

Obaveštenje iz Elektrodistribucije
   


     


FastCounter by LinkExchange