[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 29. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Glas saznaje - Ekskluzivna premijera filma "Avijatičar"

Martin Skorseze u

junu u Beogradu

Kultni američki reditelj održaće nekoliko predavanja i prikazati svoj dokumentarac o Kipu slobode pod nazivom "Gospa pored mora"

Kultni američki reditelj Martin Skorseze, sa kojim je upravnik Muzeja jugoslovenske kinoteke Dinko Tucaković već nekoliko godina u prepisci i pregovirima, potvrdio je, kako Glas saznaje, svoj dolazak u Beograd u junu mesecu.

To nije lepa želja ili naš san, na tome odavno radimo, a Skoreseze će biti gost Kinoteke zajedno sa montažerkom svih svojih filmova Telmom Skun Mejker - kaže Dinko Tucaković.
- Skorseze će na ekskluzivnoj projekciji filma Avijatičar u kom eigraju Leonardo di Kaprio, Kejt Blenčit, Alek Boldvin, Kejt Bekinsejl, Džud Lou, bez obzira da li će neko od naših distributera kupiti ovaj film, zajedno sa gospođom Mejker prezentovati film i priprem - rom.

Skorseze će u Beogradu održati nekoliko predavanja i prikazati dokumentarac o Kipu slobode pod nazivom "Gospa pored mora" koji je radio za Pan Ameriken. U pitanju je opsesivna Skorsezeova tema emigranata, sjajan film. Za vreme Skorsezeove posete Beogradu biće prikazani i njegovi filmovi o američkom i italijanskom filmu "Privatno putovanje kroz istoriju američkog filma" i "Moje putovanje kroz Italiju", kaže Tucaković.

Inače sa Martinom Skorsezeom, jednim od ovogodišpnjih najozbiljnijih kandidata za Oskara, Dinko Tucaković je prvi put uspostavio kontakt početkom devedesetih kada je Skorseze Kinoteci poslao nekoliko svojih kratkih filmova. Tada je slavni reditelj prvi put pokazao interesovanje za dolazak u Beograd.

Još jedna velika rediteljska zvezda očekuje s u Beogradu. Aki Kaurismaki, koji je devedesetih eksplicitno odbijao posetu zbog Miloševića, na festivalu u Minhenu dao je Tucakoviću svoj načelni pristanak za prisustvo retrospektivi finskog filma koja će biti održana u Kinoteci u februaru.

V. Milivojević


vesti po rubrikama

^kultura

16:42h

Glas saznaje: Martin Skorseze u junu u Beogradu

16:56h

Lajko Feliks predstavio album "Sedam"

17:09h

Uhapšen jedan od osumnjičenih za krađu "Krika"

 


     


FastCounter by LinkExchange