[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 29. 12. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 

Pet godina Borka Rangelov sumnja u zvaničnu verziju policije i lekara o smrti Arsena

Moj sin se nije udavio

ubili su ga "skinsi"

Arsen je bio crnomanjast i nekoliko puta je imao neprijatnosti sa mladićima obrijanih glava. Pretili su da će ga ubiti. Dobijao je i batine. Javila sam policiji, ali niko nije poverovao - kaže majka

SUBOTICA - Više od pet godina Borka Rangelov sumnja u zvaničnu verziju i pokušava da sazna uzrok smrti sina Arsena. Ona ne veruje da joj se sin utopio u bazenu "As", u subotičkom naselju Mali Bajmok. Ni sudski veštaci, ni policija, ni medicinski stručnjaci nisu mogli da uvere Borku da je njen sin nesrećno nastradao kada se sa drugovima kupao 7. juna 1999. godine.
- Moj sin je ubijen - tvrdi neutešna majka.

Sumnje Borke Rangelov "hrane" i aljkavo urađeni izveštaji, gde se u jednoj umrlici kao vreme uviđaja pominje 16.30 sati, kao i u izveštaju Hitne pomoći, dok u sudskim i policijskim spisima piše 17.10. Isto tako, za majku koja do danas nije skinula crninu, sumnjivo je što obdukcija nije rađena u Novom Sadu.
- Tražila sam da obdukciju urade novosadski lekari, a ne subotički. U razgovoru sa istražnim sudijom, patolozima iz subotičke bolnice i policijom, rečeno mi je da je mrtvo telo mog sina prebačeno u Novi Sad na obdukciju. Kasnije sam saznala da je obdukcija urađena u Subotici. Zbog čega su me lagali? - pita se Borka Rangelov.

Bazen "As" zapravo nije predviđen za kupanje, već kao ribnjak. Ipak, na pritisak komšija i prijatelja vlasnik je dozvoljavao da se u njemu, kada nema uzgoja ribe i ribolova, kupaju posetioci. Najveća dubina mu je 3,5 metara, dovoljna da se u njoj utopi i dobar plivač, a ne trinaestogodišnji mladić koji to nije bio.

Ostaće nejasno kako su četvorica drugara ostavila Arsena samog u bazenu i otišla kući. Ako su zajedno došli na kupanje, zbog čega nisu zajedno i otišli?
- Mog sina su ubili "skinhedsi" - ubeđena je Borka Rangelov.

Arsen je bio crnomanjast i nekoliko puta je imao neprijatnosti sa mladićima obrijanih glava.
- Pretili su mu da će ga ubiti. Nekoliko puta je i dobio batine. Sve sam to prijavila policiji, ali mi niko nije poverovao - kaže nesrećna majka kroz plač.

Kako kaže izveštaj sudskih obducenata, trinaestogodišnji Arsen Rangelov je preminuo usled gušenja, odnosno "prodiranja vode u pluća". Na telu nije bilo nikakvih tragova nasilja, poput modrice, posekotine ili sličnog. Obdukciju je potpisalo šest uglednih stručnjaka, tako da je teško posumnjati da je bilo drukčije.

Isto tako, teško je poverovati u priče da bi policija, sud, lekari ili neko četvrti, pokušao da zataška zločin koji su počinili "skinhedsi".
- Ne verujem da neko štiti "skinhedse", ali verujem da neko štiti svoje dete koje je u toj bandi. Dakle, otac mladića koji je član zloglasnih "skinhedsa" skriva ubistvo jer bi njegov sin tada morao da bude propisno kažnjen. Taj otac je moćan i ima uticaja i na sud, i na policiju i na lekare - smatra Borka Rangelov.

Ona veruje da će se istina kad-tad saznati. Ne odustaje i traži od policije, suda i lekara da ponovo preispitaju ovaj slučaj.
- Sada su neki drugi ljudi na čelu ovih institucija i verujem da bi sada njihovi izveštaji, ukoliko bi slučaj došao na reviziju, bili drugačiji - kaže Borka Rangelov.

Velimir Kostadinov


vesti po rubrikama

^hronika

18:24h

Subotica - pet godina kasnije: Moj sin se nije udavio ubili su ga "skinsi"

18:31h

Grupa mladića upala juče ujutru u prostorije OUP-a Stari grad

18:38h

Pacov danas očekuje presudu za trgovinu narkoticima

18:45h

Beograd: Radnik preživeo pad sa skele

18:53h

Niš: Uhapšen osnivač niške avio-kompanije

19:01h

Beograd: Miloš Janković demantuje ostavku

19:10h

Kladovo: Preživeo rikošet

   


     


FastCounter by LinkExchange