[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 26. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Olimpijski komitet Srbije i Crne Gore nagradio najbolje pojedince i ekipe u godini na izmaku

Državo, pomozi zakonom

Jasna Šekarić najbolja sportiskinja, Aleksandar Šapić najbolji sportista, a vaterpolo reprezentacija najbolja ekipa. Predsednik OKSCG Dragan Kićanović: Nadam se da će nas zakon o sportu uvesti u mirnija i srećnija vremena

Jasna Šekarić u ženskoj, Aleksandar Šapić u muškoj i vaterpolo reprezentacija u ekipnoj konkurenciji nagrađeni su juče kao najbolji sportisti 2004. godine u izbori Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore.

Pošto je Predsedništvo OKSCG obavilo nikada lakši zadatak - laureati su maltene i jedini sportisti čiji su nas rezultati obradovali u godini na izmaku - prvi čovek našeg olimpijskog pokreta Dragan Kićanović podelio je nagrađenima plakete na tradicionalnoj svečanosti u beogradskom hotelu "Interkontinental". Prethodno je Kićanović, sumirajući neuspešnu olimpijsku godinu, izrazio nadu u svetliju budućnost.

- Hvala svim našim olimpijcima na svemu što su nam dali, a sa nadom da ćemo već od sutra krenuti u projekat "Peking 2008. godine". Zahvalio bih se i direktoru Uprave za sport Aleksandru Šoštaru na uloženim naporima u vezi sa zakonom o sportu, koji će nas sportiste, nadam se, uvesti u mirnija i srećnija vremena - rekao je Kićanović.

Kićanović: Ne povlačim se
Nije istina da se povlačim - rekao je Dragan Kićanović za Glas, odgovarajući na pitanje da li je ostao pri stavu da će napustiti mesto prvog čoveka Olimpijskog komiteta kao što je bilo najavljeno. - Nikada ja nisam rekao da ću se povući, to su samo pojedini mediji netačno preneli. Izbori predstoje u februaru, do tada ima vremena da donesem odluku da li ću se ponovo kandidovati ili neću.

Posebna priznanja
Kao podstrek razvoju ženskog sporta posebno priznanje OKSCG pripalo je ženskoj odbojkaškoj juniorskog reprezentaciji Srbije i Crne Gore. Posebnim priznanjem nagrađeni su i stonoteniser Zlatko Kesler i atletičar Miloš Grlica za izvanredne rezultate na Paraolimpijskim igrama u Atini.

Dok je hvalio Nacrt zakona o sportu, Kićanovića su iz prvog reda (odvojeni samo sa nekoliko praznih stolica) posmatrali pomenuti Šoštar i Siniša Krajčinović, predsednik Sportskog saveza Srbije koji najviše (a možda i jedini) kritikuje Nacrt.

Jasna Šekarić, koja je drugim mestom u Atini osvojila svoju petu olimpijsku medalju u streljaštvu, pošto je primila nagradu, rekla je da se već dovoljno puta zahvalila svima na podršci i priznanjima.
- Kada država ne stoji čvrsto iza vrhunskog sporta. onda se i dešavaju ovakve stvari i osvajanje samo dve medalje na OI. Nadam se da će se to ispraviti i da će se baš zbog samo dve osvojene medalje na prošlim OI drugačije razmišljati i o sportu i o njegovom finansiranju, pa da se onda iz Pekinga vratimo sa više medalja - dodala je kasnije Jasna Šekarić, sada već petostruka najbolja sportistkinja naše zemlje.

Vaterpolo reprezentativac Aleksandar Šapić izjavio je da je primljeno priznanje velika čast, ali i obaveza koja će ga motivisati za nove uspehe.
- Izuzetno mi je drago zbog dobijenog priznanja. Mislim da je ova nagrada san svakog sportiste kada počinje svoju karijeru. Ovo priznanje je potvrda kvaliteta i dobrog rada vaterpolo reprezentacije SCG. Trudićemo se da i dalje budemo u svetskom vrhu, samo sa malo više zlatnih medalja - naglasio je Šapić.

Nagrađenim sportistima uručene su i značke "Osvajač olimpijske medalje", koju dodeljuje Međunarodni Olimpijski komitet.

M. Z - agencije


vesti po rubrikama

^sport

17:15h

Olimpijski komitet SCG nagradio najbolje pojedince i ekipe u godini na izmaku

17:25h

Danijel Ljuboja, napadač PSŽ, u Beogradu odmara od Halilhodžića

17:30h

Mateja Kežman uživa u anonimnosti: Sa verom u Boga i talenat

17:45h

Pobede favorita u 19. kolu engleske Premijer lige

17:55h

Jedan Ronaldo u zamenu za trenera i igrača

18:05h

Frank Rajkard gleda u Fredija Kanutea

18:15h

Mundijal 2014. u Brazilu

18:20h

Obračun dva najveća superstara NBA lige

18:25h

Nekadašnji košarkaš Partizana Dušan Kecman potpisao za Efes

18:35h

Atlas podnosi žalbu na Kraljevo: Boliću vikali da je ustaša

18:50h

"Dan vaterpola" na Tašmajdanu , manifestacija koja postaje tradicionalna

23:15h

Poštarke osvojile Kup SCG

 


     


FastCounter by LinkExchange