[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 26. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prva "Metro" prodavnica u Srbiji otvoriće vrata 05. 01. 2005. u 6 sati

Metro srušio,

Metro i gradi

Pre početka radova ugovorom je bilo predviđeno da petnaestak kuća koje se nalaze u blizini hipermarketa moraju biti srušene

Išla sam juče kod komšinke na kafu. Šta da kažem, kuće su solidne. A tek što je toplo unutra! Baš im greju; a sve besplatno! Mogu vam reći, bogme su bolje nego što su neki imali pre rušenja. Eno, idite ovom stazom i videćete nove male bele kuće. Samo, pazite gde hodate, blato je veliko. Tek malo što se prosuši, kamioni raskopaju...

Ovako je novinare Glasa uputila, i "upoznala ih sa situacijom", Desanka Bulatović, stanarka jedne od četiri kuće u Krnjači kod novosagrađene "Metro Keš end Keri" prodavnice koje još nisu srušene. Sa Desankom su novinari, inače, razgovarali i pre nekoliko meseci, kada je cela priča počela.

Zbog izgradnje "Metro" hipermarketa, pre početka radova, ugovorom je bilo predviđeno da petnaestak kuća koje se nalaze na placu preduzeća "Rasadnik", u samoj blizini nove veleprodavnice, moraju biti srušene. Tada nam je Milada Božović, komšinica gospođe Bulatović objasnila kakvi su planovi preduzeća "Metro" i firme "Gemaks", izvođača radova.

- Nudili su nam dve mogućnosti. Da sami nađemo kuću ovde na levoj obali Dunava u onoj vrednosti na koju procene našu, ili da dobijemo stan iste kvadrature u zgradi koju će da sagrade do 15. decembra. Neću ja nikakvu drugu kuću, imam dva sina, jedan mi je sad u vojsci, ali obojica su navikli na Krnjaču i neće nigde drugde. Zato sam ja rekla ili stan ili ništa - rekla nam je tada Milada Božović.

Sličnu odluku, kako nam je tada rekla, donela je i njena komšinica Desanka Božović. Ona ima kuću od 200 kvadratnih metara podeljenu u četiri stana po 50 kvadrata a toliko traži i u budućoj zgradi.

Sada, nekoliko dana pred otvaranje "Metroa", eto, zatekosmo Desanku Bulatović i dalje u njenoj kući a u kući Milade Božović dočekao nas je bivši vojnik, njen mlađi sin Nikola.
- Nije još završena zgrada u koju treba da se preselimo. Komšije čije su kuće više smetale parkingu prodavnice, preselili su privremeno u montažne kuće, a mi iz ove četiri malo izdvojene ćemo da se direktno preselimo u stanove. Tek onda će srušiti i njih - objasnio nam je Nikola Božović.

Krenuli smo blatnjavim putem kako nas je poslala gospođa Bulatović i pre nego što smo stigli do montažnih kuća, na pola puta, zatekli smo radnike koji zidaju zgradu u koju su raseljeni žitelji Krnjače trebalo da se usele još 15. decembra.

- Potpisani su ugovori, a zgrada će biti gotova tokom marta meseca. Svi su zadovoljni. Ne može baš sve u kvadrat da se preračuna, gledali smo da svi dobiju koji kvadrat više. Malo kasni izgradnja, ali zato smo i postavili montažne objekte. Ljudi su se u njih preselili 25. novembra, jer je rok bio da do 30. novembra raščistimo prostor gde su bile njihove kuće. Komforne su, imaju 56 kvadrata, sa grejanjem iz našeg agregata, pa stanari ne moraju da plaćaju grejanje. Kad se oni presele u stanove mi ćemo ih zadržati i tamo preseliti upravnu zgradu Rasadnika - rekao nam je Đorđo Antelj, generalni direktor preduzeća "Gemaks".

Vlado Georgiev peva na otvaranju

- Prva "Metro Keš end Keri" veleprodavnica otvoriće vrata svojim kupcima 5. 01. 2005. godine u 6 sati. Za nove Metroove kupce pripremljen je asortiman od 20.000 artikala po izrazito niskim cenama, posebno dodatno sniženim zbog samog otvaranja prve ovakve prodavnice u Beogradu. U to se kupci mogu i sami uveriti, budući da ovih dana dostavljamo "Metro" katalog direktno na adresu kupaca - najavila je za Glas Biljana Nikolić, zadužena za odnose sa javnošću u firmi "Metro".
Biljana Nikolić, iako ne želeći ništa da nam otkrije, nije negirala ono što je Glas nezvanično saznao a to je da će na otvaranju pevati Vlado Georgijev.
- Želja nam je da sa detaljima ne izlazimo u javnost, kako bi postigli potpuni efekat iznenađenja - kaže Biljana Nikolić.


B. B. - J.S.V.


vesti po rubrikama

^Beograd

22:14h

Stanari zgrade u Gandijevoj 33a godinama ne mogu da se izbore s brojnim problemima

22:21h

Radovi u Dnevnoj bolnici za cerebralnu paralizu privode se kraju

22:29h

Prva "Metro" prodavnica u Srbiji otvoriće vrata 05. 01. 2005. u 6 sati

22:37h

Promocija kalendara "Želim..." u organizaciji kuće Novo nordisk

22:45h

Udruženje urbanista Srbije rešava problem saobraćaja

22:52h

Akcija: I siromašni imaju pravo na računar

23:01h

Upoznajte Beograd: Branko Radičević iz Zemuna

23:14h

Gradske vesti: Pretučen novinar Glasa

23:22h

Obaveštenje iz Elektrodistribucije

 


     


FastCounter by LinkExchange