[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 26. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Stanari zgrade u Gandijevoj 33a godinama ne mogu da se izbore s brojnim problemima

Narkomani kolo vode

Pored "običnih" problema sa vodom, grejanjem i smećem, kojih ima u skoro svakoj zgradi u ovom gradu, stanari Gandijeve 33a imaju problema sa liftovima i velikim brojem narkomana koji se okupljaju oko zgrade

Znam da problema ima svuda oko nas i da svako misli da je njegov problem najvažniji. Ali, ovo što se događa kod nas, pa ovo stvarno više nema smisla! U ovoj zgradi problema ima na svakom koraku! I nikoga to ne interesuje i niko ni za šta nije odgovoran! Pravi mali rat vodimo i sa stanarima zgrade i sa nadležnim službama - priča, i besno i razočarano, Boško Marinković, predsednik kućnog saveta u Gandijevoj 33a.

Svaka zgrada u blokovima Novog Beograda priča je za sebe. Isto tako i stanari. Svi se bore sa svakodnevnim problemima i najčešće se sa njima ne izbore. Zgrada u Gandijevoj 33a nimalo se ne razlikuje od brojnih solitera iz okruženja. Visoka, siva, tmurna i tužna zgrada, kao i većina ostalih. I uz to, sa brojnim problemima od svog prvog do poslednjeg sprata.

Serija "Lift" uživo

- Ne znam odakle da počnem. Imamo problema sa vodom, grejanjem i smećem, i to strašnih! Pokušao sam da kao neki predstavnik sredim sa službama koje su nadležne za te stvari, ali nikad ništa nisam uspeo. Jednostavno te išetaju od jedne službe do druge, to se otegne na više meseci i nikom ništa! - nastavlja Marinković.

Pa ipak, po njegovim rečima, ovo se i da srediti, ali sa nekim mnogo većim problemima ne mogu da se snađu onako kako bi trebalo. Naime, stanari ove zgrade veliki problem imaju sa liftovima i narkomanima koji prag ove zgrade obijaju iz noći u noć. Dva potpuna tematski različita problema, ali problema koji velike glavobolje zadaju svima onima kojima je ova zgrada stanište.

Liftovi u ovoj zgradi, posebna su priča. Ima ih tri. I svi su stari preko 23 godine.
- Nikada liftovi nisu sistematski remontovani. Potrebno je da se menjaju sajle i elektronika je zastarela. Međutim, novca za to nemamo. Prošle godine je sakupljeno oko 120.000 dinara, ali ništa nije realizovano. Popravka manjeg lifta košta "samo" 170.000. Ali, nije samo ovo problem. Sabotaže na liftovima i "igra" klinaca dodatno komplikuju stvar - kaže Marinković.

Haos sa lepkom

Naime, klinci vole igrarije sa liftovima. Vozati se gore-dole, gore-dole liftom, njima je baš interesantna stvar. I imitiranje i identifikacija sa likovima iz serije "Lift", koja se emituje na Prvom kanalu RTS-a, postala je svakodnevna stvar.

- Ma, jednog dana su liftovi osvanuli ulepljeni lepkom. U veliki lift nije se moglo ući. Lepak je bio na sve strane, po zidovima lifta i po podu. Nastao je opšti haos. Stanari su se žalili, jer se sav taj lepak prenosio u stanove. Jedva smo ga očistili. A sve ovo nastalo je kao posledica gledanja serije "Lift". Izgleda da šta god da se desi junacima ove serije, isto snađe i nas - nastavlja Marinković.

Nije ovo sve. Jednom prilikom u pomenutoj seriji lift nije radio, a narednog dana je bila svadba. Naravno da se isto desilo i stanarima ove zgrade. Jedina svetla tačka u priči iz Gandijeve 33a bilo je to što mlada nije bila sa viših spratova...

Krv i špricevi

Boško Marinković kaže da ne postoji dan kada su liftovi čisti. Svašta se u njima može naći, od opušaka, raznog smeća, pa sve do krvavih vata i špriceva što je direktna posledica brojnih narkomana kojih ima u ovom kraju i kojima je zgrada kao korzo.
- Svake večeri se sakupljaju ispred zgrade i to od 22 sati pa sve do kasno u noć. Ulaze i u zgradu, galame, lome i psuju. Mnogi tu puše marihuanu i duvaju lepak. Pa jednom smo mi koji smo na prizemlju osetili marihuanu u stanu. Ostavljaju krvave vate i špriceve na ulazu zgrade i na igralištu i mališani ih pronalaze. Žalosno je što su to deca koja imaju oko 16-17 godina. Ima i puno devojčica, ali i dece koja imaju samo deset godina - priča Marinković.


I. Zdravković


vesti po rubrikama

^Beograd

22:14h

Stanari zgrade u Gandijevoj 33a godinama ne mogu da se izbore s brojnim problemima

22:21h

Radovi u Dnevnoj bolnici za cerebralnu paralizu privode se kraju

22:29h

Prva "Metro" prodavnica u Srbiji otvoriće vrata 05. 01. 2005. u 6 sati

22:37h

Promocija kalendara "Želim..." u organizaciji kuće Novo nordisk

22:45h

Udruženje urbanista Srbije rešava problem saobraćaja

22:52h

Akcija: I siromašni imaju pravo na računar

23:01h

Upoznajte Beograd: Branko Radičević iz Zemuna

23:14h

Gradske vesti: Pretučen novinar Glasa

23:22h

Obaveštenje iz Elektrodistribucije

 


     


FastCounter by LinkExchange