[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 25. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Otkup za brodovlasnika 25 miliona dolara

ANKARA (Beta-Rojters) - Nepoznate osobe kidnapovale su turskog brodovlasnika i još tri osobe u iračkoj luci Um Kasr i zatražili otkup od 25 miliona dolara, javila je turska televizija NTV.

U izveštaju se navodi da su oteti Karaman Sadikoglu, jedan od najbogatijih turskih biznismena, kapetan njegovog broda, vozač i telohranitelj. Na snimku agencije Ilas vidi se Sadikolgu kako ga ispituju otmičari.
"Oteli su nas pre četiri-pet dana i rekli su da nismo uradili ništa loše. Ispitivali su nas, ali su prema nama dobro postupali", rekao je Sadikoglu.

Sadikoglu je vlasnik kompanije sa sedištem u Dubaiju, koja je dobila ugovor vredan 25 miliona dolara da ukloni 19 potonulih brodova iz luke Um Kasr.
"Doneli smo hranu u ovu zemlju, omogućili smo isporuke hrane. Nahranili smo mnoge gladne. To smo učinli. Ako je to zločin, spremni smo da budemo kažnjeni", rekao je turski biznismen.

Na video-snimku postavljenom na jednom islamističkom veb-sajtu, on je izrazio spremnost da zatvori svoju filijalu u Iraku. Turska televizija je prenela da je Sadikoglu pripremao ponudu za tender UN za izvlačenje potonulih brodova vredan 90 miliona dolara.

Njegova porodica je obavestila tursko ministarstvo inostranih poslova da su otmičari zatražili otkup od 25 miliona dolara. Sadikoglu je od turske vlade 1989. kupio drugu po veličini jahtu na svetu, "Savarona", koja je nekada pripadala osnivaču moderne turske države Mustafi Kemalu Ataturku. U jahtu je ugrađeno tursko kupatilo, izgrađeno od 33 tona mermera.


vesti po rubrikama

^svet

17:46h

Bolest Juščenka i Arafatova smrt oživeli strah od trovanja

17:53h

Pretnje terorističkim napadima uoči Božića i Nove godine

18:01h

Moguće sankcije protiv Sudana

18:10h

Kijev: Kučma poziva na pomirenje

23:21h

Ankara: Otkup za brodovlasnika 25 miliona dolara
        


FastCounter by LinkExchange