[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 25. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

U Srbiji vlada prava pomama za nagradnom igrom Republičkog ministarstva finansija

30 tona srećnih računa!

Radnici naše Pošte dosad su primili, sortirali, upakovali i transportovali 1.500.000 pošiljaka u 1.500 vreća, a kako i ne bi kad je premija - stan

Dok milioni njih očekuju da im konačno "svane", dvadesetosmorici radnika Pošte zbog toga se "smrklo"-baš kao u onoj narodnoj. Reč je o nagradnoj igri "Srećan račun" Republičkog ministarstva finansija koja će, po svemu sudeći, ostati upamćena kao najmasovnija dosad.
Ali i pomenutim mučenicima preko čijih leđa i kroz čije ruke već mesecima prolaze na tone i tone džakova s pismima.

Da budemo sasvim precizni, u protekla tri meseca, koliko u narodu traje pomama za fiskalnim računima, Poštini "specijalci" su primili, sortirali, upakovali, preneli i transportovali tačno 1.500.000 pošiljaka, iliti nešto više od 1.500 vreća, iliti 30 tona tereta, malo li je!?
- Radimo od sedam ujutru do dva posle podne, pa ponovo od sedam uveče do ranog jutra - kaže Saša Lepojević, šef ove ekipe.

Momci užurbano pretovaruju džakove u RTS-ov studio u Košutnjaku. Da su ovo "ona" vremena, svi bi se kući vratili sa po dve "udarničke", minimum! Tone fiskalnih računa bile su transportovane juče, u ranim jutarnjim satima, uoči sinoćnog izvlačenja pa je valjalo požuriti, a i njima je vikend, ili nije?..

Ako ništa drugo, ostaje im nada da će išijas popustiti ako među imenima dobitnika čuju i svoje. I oni su igrali, ne kriju, a i zašto bi? Imaju na to pravo čini se, više od bilo kog.

Uslov - 50 računa

Nagradna igra "Srećan račun" emituje se na Prvom programu RTS-a poslednje subote u mesecu, u 18.45 sati, ima ukupno pet kola, a sinoć je završeno treće. Da biste učestvovali, neophodno je da sakupite 50 fiskalnih računa iz prodavnica, trafika... i pošaljete ih najkasnije dva dana pred izvlačenje na adresu Poštanski fah 2222, 11200 Beograd. Primljena pošiljka učestvuje u izvlačenju nagrada u svakom nagradnom kolu, a nagrade su: glavna - dvosoban stan u Beogradu, pet automobila, 15 računara, 40 muzičkih stubova, 30 televizora, 15 frižidera, 10 veš mašina, 10 klima i 30 bicikala. Igra se završava u februaru kada će pošiljke iz svih pet kola ući u "bubanj" za stan.


M. M.


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:41h

Iliju Đurića svakog jutra na radnom mestu čeka šest šoljica crne kafe

15:55h

U Srbiji vlada prava pomama za nagradnom igrom Republičkog ministarstva finansija

16:12h

Na skupu ufologa u SAD prikazani prvi snimci svemirskog broda

16:34h

Mladi Bojan Marović razgalio srca Makedonki

17:08h

Zanimljivosti: Džulija Roberts umalo da se porodi na sred ulice

 
 


     


FastCounter by LinkExchange