[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 25. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vlada Srbije odobrila PTT-u povećanje cena za 8,77 odsto

Poštanske usluge

ipak jeftinije

BEOGRAD - Iako je trebalo da poštanske usluge od sutra poskupe za 8,77 odsto, PTT je za sada odustao od te namere. Razlog je primena Zakona o porezu na dodatu vrednost od 1. januara sledeće godine.

- Od subote je trebalo da se primene nove cene, ali je po nalogu generalnog direktora odlučeno da se cene poštanskih usluga ne menjaju do kraja godine. Takva odluka je doneta zbog toga što će poštanske usluge biti oslobođene poreza na dodatu vrednost. Ako bismo sada promenili cenovnike, u roku od sedam dana morali bismo da pravimo nove, što ne bi bilo racionalno za naše preduzeće - kaže Gorica Joksimović, šef službe za strategiju i planiranje cena JP PTT saobraćaja "Srbija".

Zato će PTT od 1. januara sledeće godine primeniti nove cene, usklađene s PDV-om, što će zapravo značiti pojeftinjenje nekih usluga. Niže cene imaće paketske usluge za drugu zonu, usluge platnog prometa, slanje poštanskih uputnica, dostavljanje paketa na adresu primaoca... U proseku, poštanske usluge zbog PDV-a pojeftiniće 12 do 17 odsto.

Transport paketa do tri kilograma u drugoj zoni (do Crne Gore) sada košta 178,64 dinara, a od nove godine, cena će biti 158,03 dinara. Troškovi prenosa poštanskom uputnicom, na primer, 1.725 dinara su sada 67,75, a od 1. januara biće 59,80 dinara. Uplata na žiro-račun 500 dinara sada košta deset, a biće 8,33 dinara. Ipak, odobrenje Vlade Srbije o poskupljenju poštanskih usluga za 8,77 odsto, na koje je PTT čekao od juna ove godine, neće se zaboraviti i najverovatnije će se primeniti posle 1. januara.

U PTT-u očekuju da će nakon pojeftinjenja od Nove godine, doći do neznatnog povećanja cena, na osnovu vladinog odobrenja. O tome za sada zvaničnog obaveštenja iz PTT-a nema, ali će ovih dana svi cenovnici biti precizno utvrđeni.

A. M.


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:02h

Zakon o jednokratnom porezu na ekstra dohodak i ekstra imovinu na snazi, ali se ne sprovodi

17:10h

"Banat" prihvatio dokapitalizaciju "Salforda": Platom vraćaju dug

17:18h

Vlast okleva u deblokiranju rafinerija nafte u Novom Sadu i Pančevu

17:26h

Vlada Srbije odobrila PTT-u povećanje cena za 8,77 odsto

17:33h

Rukovodstvo Jata krivo što nema para za plate

17:41h

Gornji Milanovac: Skuplje mleko

   


     


FastCounter by LinkExchange