[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 23. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Pronađen kovčeg sa moštima svetaca

MOSKVA - U Saratovu su saradnici oblasnog prirodnjačkog muzeja pronašli kovčeg s moštima svetih Mateja, Marka, Luke, apostola Andreja Prvozvanog, svetitelja Vasilija Velikog, Jovana Zlatoustog, velikomučenice Katarine, Sergeja Radonješkog, Danila Moskovskog, Vladimira Kijevskog i drugih, prenosi Srna.

Ovaj izuzetni pronalazak je zapravo daska sa 132 udubljenja u kojima se nalaze čestice moštiju svetih, javio je dopisnik SRNE iz Moskve. Relikvija je pronađena u crkvi na bivšem imanju kneza Sergeja Fjodoroviča Goljicina. Posle zatvaranja crkve tridesetih godina prošlog veka, "mošćevik" se našao u muzeju gde je na njega potpuno zaboravljeno.

Pored njega, sačuvana je i fotografija na osnovu koje je dešifrovan natpis na okviru. Relikvija će biti svečano predata Ruskoj pravoslavnoj crkvi u januaru sledeće godine. Istovremeno, izraelski arheolozi otkopali su ostatke biblijskog sela Kana, u Galileji na severu Izraela, gde je Isus ostvario svoje prvo čudo, pretvorivši vodu u vino, prenosi Tanjug.

Iskopavanja na nalazištu, koje je predvodila izraelski arheolog Jardena Aleksander, dovela su do otkrića kamenih peći, avana i tučaka i korita dimenzija 2 sa 4,5 metra koje je služilo ritualnim kupanjima. Pozvan kao gost na svadbu na kojoj je u neko doba ponestalo vina, Isus je zatražio od slugu da napune vodom šest krčaga koje je, prema Jevanđelju po Jovanu, pretvorio u "dobro vino".


vesti po rubrikama

^vesti

18:15h

Pronađen kovčeg sa moštima svetaca

18:22h

Zaposlenima zabranjeno da daju i primaju poklone

18:30h

Pancirna odeća za Japance

18:38h

Po cigarete ukradenim autom

18:44h

Italijani više vole životinje nego decu

18:52h

Tehničari postali baštovani

 


     


FastCounter by LinkExchange