[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 23. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Operativac Olimpije Gregor Fric o dogovoru sa Partizanom i Cibonom

Nećemo novu ligu

nego više novca

Realno, mi smo tri najbitnija kluba u ligi, što nam priznaju i čelnici regionalnog takmičenja. Olimpija je svesno progutala ovu sezonu i tako dokazala da smo za razgovor i saradnju. Mislim da sledeću nećemo moći

Partizan je prvi javno progovorio da dogovori sa Cibonom i Olimpijom po pitanju osnivanja nove regionalne lige uveliko traju. Pre nekoliko dana i čelnici kluba iz Zagreba su drugi put potvrdili želju za novim takmičenjem.

Da li evroligaši u Jadranskoj zaista osnivaju novu ligu? Teško, ako je verovati prvom operativcu ljubljanske Olimpije Gregoru Fricu. Iz reči generalnog menadžera "zmajčeka" može da se zaključi da najjači klubovi regionalne lige za sada samo koriste medije kako bi zapretili, tačnije ubedili čelnike Jadranske lige da im daju ono što žele. Niko tu u stvari ni ne razmišlja o novoj ligi, već želi drugačiju raspodelu kolača, odnosno profita:

- U principu, nismo za osnivanje neke nove lige. Samo želimo promene - priznaje za Glas generalni menadžer Olimpije Gregor Fric. - Tačno je da već izvesno vreme razgovaramo sa Partizanom i Olimpijom. Mislim da je to najnormalnije. Sva tri kluba su učesnici Evrolige i imamo slične interese i potrebe. Praktično, isto razmišljamo.

Kakve promene žele evroligaši u Jadranskoj?
- Realno, mi smo tri najbitnija kluba u ligi, što nam priznaju i čelnici regionalnog takmičenja. Samim tim, želimo nešto više od ostalih klubova. Ako najviše pružate, normalno je da najviše dobijate nazad. Uz smanjenje broja utakmica, odnosno broja klubova koji učestvuju u ligi, to je suština dogovora. Nama je bitno da se promeni sistem.

A gde je u vašim pregovorima Crvena zvezda?
- Zvezda je uvek tu. Svi smo se složili da je ona veoma važna u celom projektu, pre svega zbog marketinške moći koju ima i koju donosi sa sobom.

Kažete da ne podržavate stvaranje nove lige. Šta se dešava u slučaju da vam čelnici Jadranske liga ne izađu u susret, ili ako ne budu u mogućnosti da ispoštuju vaše želje?
- Ako ne budu mogli?! Pa, videćemo. Daleko je još nova sezona. Olimpija je svesno progutala ovu sezonu i tako dokazala da smo za razgovor i saradnju. Mislim da sledeću nećemo moći.

Zbog finansijskih problema?
- Nisu u pitanju problemi već neisplativost. Olimpija je na dobrom putu i trenutno je stabilan klub.

Zar Olimpija nije u dugovima?
- Tačno je, ali je situacija mnogo bolja nego kada smo pre dve i po godine preuzeli klub. Olimpija je tada dugovala 880 miliona tolara (nešto manje od četiri miliona evra), dok naš dug danas iznosi 270 miliona tolara (milion i "kusur" evra).

Košarkaška čaršija je pričala da ste tužili prethodno rukovodstvo Olimpije (direktor je bio Radovan Lorbek, a trener Zmagoslav Sagadin). Da li je to tačno?
- Ne. Olimpija nije nikoga tužila. Poreska inspekcija je ušla u klub i sve se rešava pravnim putem. Ako je bilo nekih tužbi, one potiču od države Slovenije, ali ja to zaista ne znam - objašnjava Gregor Fric.

D. Dragić


vesti po rubrikama

^sport

15:25h

Gregor Fric o dogovoru sa Partizanom i Cibonom

15:35h

Slalom za muškarce u Flahau i veleslalom za dame u Sent Moricu

15:50h

Peđa Stojaković najefikasniji u pobedi Sakramenta nad Vašingtonom

16:00h

Fudbaleri Mančester sitija vinovnici novog ostrvskog skandala

16:15h

Pozajmljeni napadač napušta Čačak

16:20h

Uručena priznanja veteranima

16:30h

Svetozar Marović odlikovao košarkaškog asa Dražena Dalipagića

16:45h

Roditeljski sastanak od nemalog značaja za razvoj belog sporta u SCG

16:55h

FIFA kaznila španski savez ali Britanci zahtevaju krv

17:10h

Repriza fajnal fora u Izraelu

23:25h

Košarkaši Partizana MB u Poljskoj pretrpeli i sedmi poraz u Evroligi

23:30h

Real porazom završio godinu

23:40h

Kazo dobio otkaz u Laciju

23:45h

Vojvodina odbranila titulu

00:05h

Rođaka upucala trenera Onse Kaldasa

 


     


FastCounter by LinkExchange