[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 23. 12. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


INFOSTUD

Vatrena stihija zahvatila stambenu zgradu u Ulici 4. juli u Zaječaru

Niz merdevine bežali od vatre

Nekoliko stanara i jedna beba evakuisani preko terasa, a vatrogascu Draganu Živanoviću prilikom gašenja vatre staklo iseklo levu ruku

ZAJEČAR - Požar koji je juče pre podne izbio u podrumu stambene zgrade u Ulici 4. juli u velikoj meri je uznemirio stanare, nekoliko njih i jedna beba morali su da budu evakuisani, a vatrogascu Draganu Živanoviću prilikom gašenja vatre staklo je iseklo levu ruku.

Dim koji je kuljao iz podruma i stepenište zgrade pretvorio u veliki odžak, napunio je stanove i ugrozio živote stanara, pa su neki od njih evakuisani pomoću vatrogasnih merdevina.
- Osetila sam dim u stanu negde oko 10,45 sati i pokušala da izađem iz stana i siđem niz stepenice, ali je to bilo nemoguće - ispričala je svoju dramu Ivana Radičević iz stana broj četiri na drugom spratu sa kojom je u stanu bio njen šestomesečni sestrić Pavle i otac Radivoje.

- Morala sam da iznesem dete na terasu da bi moglo da diše. Postajalo je sve gore i gore, dete je počelo da kašlje i guši se. Razmišljala sam kako da spasem sestrića. Mnogo sam se uplašila. Onda smo sa drugog sprata sišli uz pomoć vatrogasaca koji su postavili svoje merdevine sa spoljašnje strane zgrade.

Radičevići u ovoj zgradi stanuju pet-šest meseci, a Ivana je bila u poseti kod sestre.
- Požar je izbio u podrumu zgrade - izjavio je Radoslav Ilić, komandir voda i zamenik komandira vatrogasne čete. Uzrok požara za sada je nepoznat, kao i šteta koja je nastala.

Prema izjavi vatrogasaca, stanari u podrumima čuvaju raznu plastiku, plinske boce i druge zapaljive stvari, tako da su sve vreme strahovali od mogućih eksplozija. Vatrogasna jedinica zbog parkiranih automobila i nepropisno podignutih garaža nije mogla da priđe zgradi u čijem se prizemlju nalazi kafana bivšeg "Kristala", kao i sportska kladionica.

S. Marković


vesti po rubrikama

^hronika

17:15h

Pucnjava na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice

17:22h

Navršeno godinu dana od početka suđenja za ubistvo Đinđića

17:30h

Vatrena stihija zahvatila stambenu zgradu u Ulici 4. juli u Zaječaru

17:39h

Ljajić interveniše za izručenje Bagzija

23:35h

Brojne žrtve eksplozije u Mahmudiji

23:44h

Kod Batočine povređeno desetak lica

 


     


FastCounter by LinkExchange