[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 22. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sindikati "Telekoma Srbija" optužili ministra Velimira Ilića

Ministarstvo vode Karićevi kadrovi

Ministar sprečava razvoj sektora, otvaranje novih radnih mesta i bolje usluge za korisnike

BEOGRAD - Sindikati "Telekoma Srbija" zatražili su juče zaštitu interesa zaposlenih u kompaniji poštovanjem dogovora sindikata i Ministarstva za kapitalne investicije i formiranje posebnog ministarstva za telekomunikacije. "Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić "sprečava dalji razvoj telekomunikacionog sektora, otvaranje novih radnih mesta za mlade stručnjake, bolje usluge za mnogobrojne korisnike i bolji životni standard zaposlenih", tvrde sindikati.

Resorni ministar i ostali nadležni za strateško planiranje telekomunikacionog razvoja zemlje, naglašavaju sindikalci, "svojim postupcima štete budžetu Srbije, ruše kredibilitet i stabilnost vlade", a samim tim ugrožavaju interese građana i zaposlenih u "Telekomu Srbija". Oni tvrde da je Ilić, postavljajući ljude iz "Mobtela" na čelne funkcije u ministarstvu i iznoseći netačne informacije o funkcionisanju UO "Telekoma", radio na štetu pripreme za kupovinu većinskog paketa "Telekoma" Crne Gore.

Čak četiri sindikata ove kompanije očekuju od nadležnih državnih organa da "hitno i odgovorno reaguju na zaštiti državnih interesa i kažnjavanju svih koji rade za ličnu korist".

Kako Glas saznaje, smenjeni zamenik ministra Bogoljub Lazić, koga su optuživali za sukob interesa jer je zamrzao radni odnos u "Mobtelu"a istovremeno radio u ministarstvu, i dalje je zaposlen u Ministarstvu za kapitalne investicije. On, kako je juče rekao, "obavlja poslove po potrebi, jer mu zakon dozvoljava da posle smene sa funkcije još šest meseci radi u ovoj instituciji".

Međutim, ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić rekao je juče da generalni direktor "Telekoma Srbija" Draško Petrović mora da poštuje proceduru prilikom imenovanja na tu funkciju. "Ne mogu sindikati da odlučuju ko će biti generalni direktor "Telekoma". Procedura mora da se poštuje", naglasio je Ilić.

I. K - A. M.


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:11h

Sindikati "Telekoma Srbija" optužili ministra Ilića

17:20h

Srbiji otvorena vrata EU za slobodan izvoz odeće

17:29h

Umesto novca NŠ za kupovinu državnog poslovnog prostora nudi akcije

17:37h

Srbija u 2005. godini obezbeđuje električnu energiju Slovencima

17:44h

Izraelci ulažu u NIS

17:51h

Javna preduzeća u restrukturiranju

23:27h

Počela proizvodnja "marlboroa"

23:41h

Izraelci hoće da ulažu u NIS

 


     


FastCounter by LinkExchange