[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 22. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Štrajk na neuropsihijatriji "Laza Lazarević"

BEOGRAD - Članovi sindikata Nezavisnost u Institut za neuropshijatrijske bolesti "Laza Lazarević" juče su počeli štrajk za koji tvrde da će trajati do smene direktora Ivana Dimitrijevića.

U institutu se sprovodi minimum procesa rada, posete su skraćene na pola sata, ne sprovodi se kontrola ranije otpuštenih pacijenata i primaju se samo hitni slučajevi.

Na konferenciji za novinare predstavnici sindikata su izjavili da direktor nije ispunio zahteve, koji su dogovoreni na više sastanaka u Ministarstvu zdravlja. Oni su ga optužili da otkad je na čelu instituta, nije učinio ništa ni za zaposlene, ni za pacijente.

Jedan od zahteva sindikata je da se u bolnici uvede posebno obezbeđenje jer su zaposleni stalno izloženi napadima pacijenata i članova njihovih porodica.

Predsednik sindikata Goran Mladenović rekao je da je jedan od radnika posle napada zaražen hepatisom Be, kao i da postoji velika mogućnost da je jedan od vozača zaražen virusom HIV.
Štrajkači su zatražili i da se narkomani više ne leče u "Lazi Lazareviću" jer je to rizično.

Uprava, kako tvrde štrajkači, ne dozvoljava lekarima da koriste najsavremenije lekove jer nije upoznata sa njihovim dejstvom.
Spremačice u istoj uniformi služe hranu pacijentima i čiste toalete, a portir mora da se javlja na telefonske pozive, učestvuje u "fizičkom ovladavanju pacijenata" i čuva ulaz, rekla je doktor Lidija Ćuk-Jovanović.

Predstavnici sindikata rekli su da je Ministarstvo zdravlja na dosadašnjim sastancima izrazilo želju da pomogne zaposlenima, ali se na poslednjim pregovorima u Ministarstvu direktor nije pojavio.


vesti po rubrikama

^društvo

16:24h

Uoči Nove godine na ulicama cveta prodaja "pirotehničke galanterije"

16:33h

Intervju: Doktor Tomica Milosavljević za Glas javnosti

16:41h

O trinaestoj plati samo sanjamo, a desetu čekamo

16:50h

Branko Krivokapić: Vuksanović gleda da svuda ugura svoje ljude

17:02h

Štrajk na neuropsihijatriji "Laza Lazarević"

23:17h

Uručen orden austrijskom ambasadoru

23:28h

Danas blokada rafinerija nafte

 


     


FastCounter by LinkExchange