[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 21. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dana tužila poslanike

BEOGRAD - Danica Drašković, supruga lidera Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draškovića, tužila je zbog klevete 13 poslanika te partije u republičkoj, tri poslanika u Skupštini SCG i Bojana Dimitrijevića, ministra trgovine i turizma u Vladi Srbije, saopštio je juče njen advokat.

U saopštenju advokata Dragoljuba Todorovića navodi se da je Draškovićeva tužila poslanike i ministra SPO-a zbog toga što su potpisali pismo koje je poslato svim odborima partije i medijima, a u kojem se navodi da su sva mesta u državnoj upravi koja su pripala SPO-u popunjena po njenom izboru.

- Moji rođaci ne rade nigde, oni su na grobljima. Čitavo pismo je najgnusnija laž i napisali su ga ljudi koji poput hijena grade karijere na štetu Srpskog pokreta obnove - kazala je Danica Drašković, koja je srpskog premijera Vojislava Koštunicu optužila da stoji iza ovog pisma.

Nešto ranije, u izjavi za Betu, Draškovićeva je rekla da iza pomenutog pisma stoji i premijer Srbije Vojislav Koštunica, koji će, kako je navela ona, "učiniti sve i najprljavije da ostane na funkciji". Ona je dodala da se nada će SPO zameniti tužene poslanike, kao i da se u vezi sa tužbom nije konsultovala sa suprugom. Draškovićeva je negirala da učestvuje u radu stranačkih organa, rekavši da u prostorije SPO-a nije ulazila otkad joj je poginuo brat u oktobru 1999. godine.

Advokat Todorović se u tužbi poziva na članak objavljen u dnevnom listu Kurir pod naslovom "Vuk puko" koji, kako se navodi u saopštenju, škodi časti i ugledu njegovog klijenta Danice Drašković.

- SPO nije dobio 500 mesta u republičkim organima uprave, već samo oko 50. Danica Drašković nije učestvovala ni na koji način u popunjavanju tih mesta. Na ta mesta nije postavljan nijedan rođak, niti prijatelj Danice Drašković - navodi se u saopštenju advokata Todorovića.

U. Kandić


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Savet za evropske integracije najavljuje konkretne korake ka EU

17:25h

Forum za etničke odnose predstavio strategiju za južnu pokrajinu

17:35h

Bujanovac: Vojska ostaje u kopnenoj zoni

17:40h

Dušan Proroković: Srbija pred velikim iskušenjima

17:50h

Skupština Srbije danas o ravnogorcima i partizanima

17:55h

Danica Drašković tužila poslanike

18:10h

Vojska SCG u petak bira šefa GŠ-a

18:20h

Crna Gora smanjila fiskalni deficit

23:25h

HRW: Srbe osuđuju, Hrvate slabo

23:40h

Zapaljena srpska kuća u Orahovcu

 


     


FastCounter by LinkExchange