[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 21. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Srbija pred velikim iskušenjima

BEOGRAD - Srbija će u prvoj polovini 2005. godine biti na "velikim iskušenjima" i zato je neophodno postići nacionalni konsenzus oko najvažnijih pitanja, ocenio je danas funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Dušan Proroković. On je na konferenciji za novinare rekao da sve stranke moraju da definišu "jedinstvene stavove i nastup" koji će obezbediti očuvanje zajednice SCG, garantovati prava Srbima na Kosovu i sprečiti "dalju represiju" nad Republikom Srpskom (RS), prenosi Beta.

Proroković je kazao da u potpunosti treba sprovesti sve odredbe Beogradskog sporazuma, ojačati institucije SCG i održati neposredne izbore za parlament državne zajednice. Prema njegovim rečima, i EU je podržala održavanje neposrednih izbora.

Funkcioner DSS-a je dodao da se prava Srba na Kosovu mogu obezbediti samo punom decentralizacijom, a da Beograd ne može biti isključen iz pregovora o decentralizaciji. On je ocenio da je "licemerno" govoriti da predsednik kosovske vlade Ramuš Haradinaj može da pregovara o decentralizaciji, jer je i sam sprovodio politiku monoetničkog Kosova i etničkog čišćenja Srba iz pokrajine.

Proroković je kazao da Srbija "mora podržati" institucije RS kako bi se sprečilo njeno dalje "devastiranje". Prema njegovim rečima, međunarodne institucije i predstavnici u RS ne poštuju neka od osnovnih ljudskih prava i zbog toga bi morale da reaguju i institucije Saveta Evrope. On je dodao da se RS ostavljaju ingerencije samo u okviru saradnje sa Haškim tribunalom, dok su joj Vojska, policija i još neke institucije pred ukidanjem.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Savet za evropske integracije najavljuje konkretne korake ka EU

17:25h

Forum za etničke odnose predstavio strategiju za južnu pokrajinu

17:35h

Bujanovac: Vojska ostaje u kopnenoj zoni

17:40h

Dušan Proroković: Srbija pred velikim iskušenjima

17:50h

Skupština Srbije danas o ravnogorcima i partizanima

17:55h

Danica Drašković tužila poslanike

18:10h

Vojska SCG u petak bira šefa GŠ-a

18:20h

Crna Gora smanjila fiskalni deficit

23:25h

HRW: Srbe osuđuju, Hrvate slabo

23:40h

Zapaljena srpska kuća u Orahovcu

 


     


FastCounter by LinkExchange