[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 20. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

SMS porukom izazvao

međunarodnu uzbunu

KANBERA - Jedan italijanski turista u avionu na letu od Sidneja do Beča izazvao je međunarodnu uzbunu antiterorističkih službi kada je, da bi se "našalio", svojoj ženi poslao poruku preko mobilnog telefona da su njegov avion oteli islamski ekstremisti, potvrdile su danas australijske vlasti i mediji.

Antonio Kazale je u SMS poruci svojoj ženi, koju je poslao prošle nedelje iz Kuala Lumpura, gde se njegov avion, austrijske kompanije "Lauda airlines flight", zaustavio da bi napunio gorivo, napisao da su teroristi preuzeli kontrolu nad avionom i skrenuli ga u nepoznatom pravcu, izjavio je portparol australijskog ministarstva transporta Džon Anderson.

Izbezumljena Kazaleova žena odmah je alarmirala italijansku policiju, a ova italijansku ambasadu u australijskoj prestonici Kanberi, koja je obavestila australijsku federalnu policiju, stalnu u strahu od terorističkih napada kao što su oni na SAD 11. septembra 2001. Antiterorističke službe su potom kontaktirale pilota aviona usred leta koji im je rekao da nema govora da je avion skrenuo sa putanje, prenele su agencije.

Anderson tvrdi da su vlasti vrlo brzo identifikovali autora SMS poruke i otkrili da je reč o glupoj šali koja je, međutim, pokazala da su vlasti sposobne da brzo reaguju u slučaju terorističkih pretnji.

Tanjug


vesti po rubrikama

^vesti

18:26h

SMS porukom izazvao međunarodnu uzbunu

18:34h

Berlin: Poslanici odbili da ukinu Božić Batu

18:41h

Peking: Proglašena mis estetske hirurgije

18:50h

Kopaonik dobio novu žičaru

18:58h

Holandski premijer peva vojnicima

19:06h

Džinovski tartuf vraćen u Italiju

 


     


FastCounter by LinkExchange