[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 20. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


klikni za uvecanje

BMW X3

Terenac za makadam

Zaključak je da BMW X3 nudi okretnost "trojke" i prostranost karavana, a sa "inteligentnim" pogonom 4h4 pokazao se kao elitni višebojac koji kao istinski BMW najviše voli asfalt

Sa BMW-om "X5", pogonom na sva četiri točka, ujedno i prvim terencem iz ove fabrike, postignut je cilj. Sada Nemci očekuju sličan uspeh i od manjeg "X3", koji brani plavo-bele boje u srednjoj klasi terenaca za slobodno vreme. Dodatni vetar u leđa bi ovom terencu trebalo da pruži novi četvorocilindrični 2.0 dizel motor, jer je do sada u ponudi bio samo 3.0 dizelaš, koji skoro da dostiže cenu dosta većeg i ozbiljnijeg modela "X5".

Manji dizelaš, jasno, nudi manje snage od trolitraša, ali sasvim dovoljno za ugled BMW-a ispod kojeg Bavarci ne idu. Motor poznat iz modela serije 3 iz dva litra obima izvlači solidnih 150 konjskih snaga. Očekivano, povećana masa u odnosu na "trojku" i pogon na sva četiri točka pojeli su nešto temperamenta ovog motora, ali bez obzira na to, 192 km/č maksimalne brzine i 10,2 sekunde do stotke, neće nikog razočarati.

Pomoću šestostepenog menjača, promene brzina idu precizno i meko, mogu služiti kao uzor ostalim proizvođačima. Što se tiče određenih prepreka, koje bi terenci inače trebalo da prelaze bez većih teškoća, sa ovim automobilom to i nije baš izvodljivo. Bolje je ne pokušavati više od makadamske vožnje do vikendice. Asfalt je za njega najbolja podloga i na njemu se najbolje može pokazati. Sa sportskim paketom, "X3" dobija podešeno vešanje, tako je još stabilniji i sjajne vozne osobine su mu još izraženije.

Dobitak kod BMW X3 pored odličnih motora i fenomenalne izrade, jeste prostranost. Prtljažnik prima 480 litara, tako da pet putnika sa svim prtljagom komotno mogu doći do najudaljenijeg skijališta.

Uređenje unutrašnjosti tipično je za ovu marku, sve je na svom mestu, instrumenti su pregledni, prekidači dostupni, jedino je plastika kokpita nešto tvrđa.
Zaključak je da, BMW X3 nudi okretnost "trojke" i prostranost karavana, a sa "inteligentnim" pogonom 4x4 pokazao se kao elitni višebojac koji kao istinski BMW najviše voli asfalt.


vesti po rubrikama

^točkovi

18:10h

BMW X3 - Terenac za makadam

18:15h

Zimska oprema - šta i kako?

18:20h

"Mercedesove" nove klase "R" i "B"

18:25h

Semafor: Četvrta generacija "gran turisma"

   
 


     


FastCounter by LinkExchange