[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 15. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Bračni par Graovac iz Subotice ne zna gde više da smesti nagrade i diplome svoje dece

Trojke sa 250 medalja

Posle deset godina, Jelena, Ognjen i Stefan opet privlače pažnju zahvaljujući uspesima u plesu i karateu

Pre deset godina, tačnije 14. aprila 1994, na naslovnoj strani Subotičkih novina udarna vest bila je da su u gradu na severu Bačke rođene trojke. Dva dečaka i devojčica - Jelena, Ognjen i Stefan. Vest je bila za naslovnu stranu jer u Subotici godinama vlada "bela kuga", a pre ovih trojke su u ovom gradu rođene još šezdesetih godina prošlog veka.

Gradska vlada je odmah porodici Graovac dodelila stan, pa su srećni roditelji Mirjana i Branko više nisu bili postanari.

Posle deset godina Jelena, Ognjen i Stefan opet privlače pažnju sedme sile. Ovo troje desetogodišnjaka, pored toga što imaju sve petice u đačkim knjižicama, ukupno imaju i više od 250 nagrada i medalja.

- Jelena ide u plesnu školu "Stars" i pleše disko-šou, disko-ritmiku i hip-hop i to solo, u paru i u grupi. Jelena je i prvak Vojvodine u hip-hopu, a ima još nekoliko medalja s domaćih takmičenja. Najveći uspeh je svakako učešće na Evropskom prvenstvu i Svetskom kupu održanom u maju 2004. u Mađarskoj, s kojeg se vratila s jednim prvim, drugim i četvrtim mestom - kaže ponosno otac Branko.

Ognjen i Stefan već pet godina treniraju karate u subotičkom klubu "Enpi". Nosioci su braon pojasa.
- Ognjen je do sada osvojio 117 medalja iz karatea, a minut mlađi brat Stefan "samo" 103 medalje. Ognjen i Stefan nastupaju na takmičenjima od septembra 2000. i dosad su se svega četiri puta vratili kući bez medalje - kaže mama Mirjana i objašnjava da su dve trećine medalja zlatnog sjaja.

Višestruki su šampioni i pobednici kupa Vojvodine, Srbije, Jugoslavije. Više puta su pobeđivali kako na domaćim tako i na internacionalnim takmičenjima. Nastupali su za reprezentaciju Jugoslavije na Svetskom kupu održanom u Novom Sadu 2002. i za reprezentaciju Srbije na Svetskom kupu održanom ovog oktobra u nemačkom gradu Darmštatu. U izuzetno jakoj konkurenciji (oko 40 dečaka do dvanaest godina), plasirali su se u finale među osam najuspešnijih na svetu i zauzeli peto i šesto mesto. Od kako se takmiče, svake godine su proglašavani za najuspešnije takmičare u svojoj grupi.

Članovi su (dosad nepobedivog!) kata tima u sastavu Ognjen Graovac, Stefan Graovac i Mladen Miščević.

Jelena, Ognjen i Stefan privatno uče engleski jezik i u tome su veoma dobri. Vatreni su navijači Crvene zvezde.
- Imam opštinsku nagradu iz crtanja. Kad porastem, biću arhitekta i gradiću hotele - "priznaje" Ognjen, ali dodaje da pored karatea trenira i plivanje.

Stefan nam priča da i on voli stare građevine, voli Kalemegdansku tvrđavu u Beogradu, voli lavirinte, uske prolaze, tunele... Mašta o više stvari u životu, od toga da postane arheolog, arhitekta, stomatolog, programer...

Karate klub "Enpi", za koji nastupaju Ognjen i Stefan, najuspešniji je klub na našim prostorima. Šampion je Srbije i Crne Gore za 2002, 2003. i 2004. u konkurenciji klubova Srpske karate unije.

Da sve troje vole kompjuterske igrice i kompjutere - to se, jednostavno, podrazumeva.

V. Kostadinov


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

16:34h

Bračni par iz Subotice ne zna gde više da smesti nagrade i diplome svoje dece

16:51h

U uzavreloj atmosferi beogradskog kluba "Gaučosi" preksinoć održano drugo takmičenje u trbušnom plesu

17:12h

Kragujevačku "Zastavu",čuvaju i četiri čelično siva nemačka ovčara

17:37h

Zvezda "Niskih strasti" tuži plastičnog hirurga s Beverli Hilsa

17:49h

Zanimljivosti: MTV na hrvatskom jeziku i u SCG

 
 


     


FastCounter by LinkExchange