[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 14. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tužio BIA zbog prisluškivanja

ZRENJANIN - Nakon što je Bezbedonosno informativna agencija u Zrenjaninu podnela krivičnu prijavu protiv njega, zbog sumnje da je primio mito, Ištvan Ripson, sudija zrenjaninskog Opštinskog suda, odlučio je da uzvrati istom merom. Ripson je tužio državne organe, pozivajući se na Konvenciju o ljudskim pravima, zahtevajući višemilionsku nadoknadu štete.

Prema njegovim rečima, službenici BIA, u nekoliko navrata, pogazila su njegova ljudska prava, posebno u postupku hapšenja i zadržavanja u službenim prostorijama.
- Istovremeno, BIA nije poštovala moje pravo na privatan i porodičan život, nego je prisluškivala i snimala, kako moje, tako i telefonske razgovore članova moje porodice - objašnjava sudija Ripson, koji se tereti da je od kontroverznog zrenjaninskog biznismena Anđelka Bitevića primio mito.

I mnoge druge sudije, inače, sumnjiče se da su od Bitevića uzeli mito, a među njima i Stojadin Jovanović, sudija Okružnog suda u Nišu.
- Predsednik Vrhovnog suda Srbije, kako je propisano zakonom, nije dao odobrenje za moje prisluškivanje, ali je tajna policija to ipak činila - kaže Ripson.

Zbog toga, Opštinskom sudu u Zrenjaninu podneo je tužbu protiv države, u kojoj zahteva da mu se isplati šteta u ukupnoj visini od 30 miliona dinara.

K. S.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

18:17h

Novi Sad: "Proradila" sezona petardi

18:24h

Palić: Evropska banka odobrila zajam za prečistač

18:31h

Zrenjanin: Tužio BIA zbog prisluškivanja

18:40h

Subotica: Zatvor za krađu struje

   


     


FastCounter by LinkExchange