[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 14. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Miodrag Radović

Foto

Blagoje Bradić

Još uvek neizvestan datum održavanja prve sednice Gradskog veća

Većnici čekaju

gradonačelnika

Očekuje se da će Smiljko Kostić naći slobodnog vremena do 25. decembra kada je poslednji rok za usvajanje budžeta

Radan Ilić i Aleksandar Milićević, G17 plus, Blagoje Bradić i Miodrag Radović (DS) i Života Milosavljević (SPO), članovi Gradskog veća izabranog po predlogu odborničke skupštinske većine, a poslče prethodno odbijenog predloga gradonačelnika, najavili su za juče prvu konstitutivnu sednicu tog tela.

Foto

Života Milosavljević

Očekivalo se da ovom sednicom predsedava gradonačelnik Smiljko Kostić, a da Veće usvoji predlog gradskog budžeta za narednu godinu i uputi ga Skupštini grada na razmatranje, kako bi bio usvojen do 25. decembar kad je poslednji rok. Međutim sednica juče nije održana.

- Nismo mogli da uspostavimo kontakt sa gradonačelnikom, osim što smo dobili podatak da nije u Nišu - kaže većnik mr Radan Ilić. On napominje da je odluka o budžetu važna i da bi bilo neodgovorno dozvoliti da zbog neusvojenog budžeta grad u narednu godinu uđe sa privremenim finansiranjem.

Članovi Gradskog veća inače očekuju da gradonačelnik na sednicu dođe sa svojim predlogom reorganizacije gradske administracije, koja umesto dosadašnjih sekretarijata, treba da dobije 10 uprava i tri službe, što smatraju takođe važnim pitanjem za funkcionisanje lokalne samouprave.

Foto

Radan Ilić

Foto

Aleksandar Milićević

U kabinetu gradonačelnika Kostića Glas je juče dobio informaciju da je on tokom vikenda sa ministrom Velimirom Ilićem bio u Ankari, zatim imao poziv da sinoć prisustvuje krsnoj slavi princa Aleksandra, a da danas treba da bude na zasedanju Stalne konferencije gradova i opština u Beogradu.

Predsednik Skupštine grada, čelnik Gradskog odbora DS i ugledni advokat Vladimir Domazet, smatra da gradonačelnik Kostić nema nikakvih osnova da pravno osporava način na koji je na prvoj redovnoj sednici Skupštine grada pre osam dana izabrano Gradsko veće, bez obzira na to što je Kostić ovih dana rekao da je tim povodom zatražio "pravnu ekspertizu".

Većnici su juče rekli za Glas da su spremni da u slučaju gradonačelnikovih radnih obaveza sednicu "pomere" za danas, ali i da nisu spremni na "beskonačno nadigravanje" sa gradonačelnikom iako očigledno "nisu po njegovoj volji".

NS traži tumačenje suda

Članovi Gradskog veća sazvali su konferenciju kako bi obavestili da imaju nameru da održe prvu sednicu bez prisustva gradonačelnika Kostića. Međutim, pošto su iz kabineta gradonačelnika obavešteni da će on do četvrtka biti zauzet službenim obavezama u Beogradu, članovi Veća su odlučili da "sačekaju i taj dan" u nadi da će konačno uspostaviti saradnju sa gradonačelnikom.
Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Dejan Rajčić koji se novinarima predstavio kao "zamenik gradonačelnika u pokušaju" potvrdio je da je ta stranka od Vrhovnog i Ustavnog suda zatražila ocenu zakonitosti načina izbora Gradskog veća, pošto je odbijen predlog gradonačelnika. Rajčić, međutim, nije želeo da precizira da li će i kontakti između gradonačelnika i Veća biti "zamrznuti" do prispeća sudske ocene.


M. Doderović


vesti po rubrikama

^Niš

18:08h

Još uvek neizvestan datum održavanja prve sednice Gradskog veća

18:15h

Veterinari i inspektori u akciji vakcinacije protiv besnila

18:22h

Na Niškom Filozofskom: Nova grupa novinara

18:29h

Prodaja karata JAT-a pod nadzorom

        


FastCounter by LinkExchange