[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 14. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Jesenji otkup knjiga

Završen je jesenji otkup knjiga za biblioteke na teritoriji Beograda. Biće otkupljeno 45.929 primeraka knjiga, a za ovu nabavku iz gradskog budžeta izdvojeno je 16.770.067 dinara. Prosečna cena knjige iz jesenjeg otkupa je 365,13 dinara.

Biblioteka grada Beograda raspodeliće knjige u 17 biblioteka, a njihovi književni fondovi biće obogaćeni za po 2.702 knjiga. Za jesenji otkup odazvalo se 249 izdavača i autora koji su ponudili 2.660 naslova. Listu za otkup odabrala je stručna komisija kaja je vodila računa o vrednosti ponuđenih izdanja i zahtevima biblioteka za određenim naslovima.

Među otkupljenim naslovima su i Sveobuhvatna enciklopedija mitologije Artura Koterela, Veliki atlas svemira Leopolda Benakija, Oksfordska istorija starog Egipta Jana Šoa, Enciklopedija o Dostojevskom Nikolaja Neselkina, Monografija manastira Gračanica Slobodana Đurđića, kao i izdavački poduhvat godine - Enciklopedija arhitekture Slobodana Maldinija.

U 2004. godini Sekretarijat za kulturu je putem otkupa knjiga za potrebe biblioteke čiji je osnivač grad Beograd ugovorio kupovinu ukupno 83.391 primerak knjiga i pretplatu biblioteka na 43 naslova časopisa za umetnost i književnost.

M. D. J.


vesti po rubrikama

^kultura

16:16h

"Ko to tamo peva" kao baletska predstava

16:25h

Vudu Popaj o izdavaču, kuliranju i "kandidaturi" za gradonačelnika

16:33h

Eparhija vranjska popisala pravoslavne objekte u Pčinjskom okrugu

16:41h

Engleske naravi - zagonetna i bizarna smrt Ričarda Lanselina Grina

16:49h

Završen jesenji otkup knjiga za biblioteke na teritoriji Beograda

   


     


FastCounter by LinkExchange