[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 14. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Balkan" vlasnik "Knjaza Miloša"

BEOGRAD - Investicioni fond FPP Balkan limitid sa Kajmanskih ostrva (Veliki Kajman) prikupio je 32,94 odsto akcija "Knjaza Miloša" i, sa ranije otkupljenih 25,03 odsto akcija, postao većinski vlasnik tog preduzeća, rekli su juče predstavnici ovog fonda, a prenosi Beta.

Dragijana-Radonjić, Petrović, direktorka MV Investmentsa, brokerkse kuće koja zastupa "Balkan", rekla je da je u vlasništvu malih akcionara ostalo 0,7 odsto akcija i da država, koja ima paket od 41,28 odsto akcija, nije odgovorila na ponudu "Balkana".

"Balkan" će u četvrtak isplatiti sve akcionare, a narednih 20 dana će nastaviti da otkupljuje i preostale akcije malih akcionara po istoj ceni od 23.000 dinara. "Sa državom će biti nastavljeni pregovori o otkupu njenog paketa akcija, kao i o dokapitalizaciji "Knjaza" u vrednosti od 25 miliona evra", navela je ona.

U Agenciji za privatizaciju potvrđeno je da je "Balkan" uputio ponudu za otkup državnog paketa o kojoj će se izjašnjavati po isteku roka od 20 dana. Prema nepotvrđenim informacijma "Balkan" je za jednu akciju ponudio 18.000 dinara.

Povodom informacija da je košarkaš Vlade Divac uputio pismo predsedniku Vlade Vojislavu Koštunici u kojem traži da se lično uključi u ispitivanje prodaje "Knjaza" u kabinetu premijera je rečeno da o tome ne mogu ništa da kažu. Divac je zajedno sa francuskom kompanijom "Danon" dostavio, a u ponovljenom postupku povukao ponudu za kupovinu akcija "Knjaza Miloša".

13. Dec 2004 23:07 (GMT+01:00)

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je sinoć da je ponuda za preuzimanje akcija preduzeća "Knjaz Miloš zatvorena" juče u podne i da se, prema indikativnim podacima, može zaključiti da je ponuda FPP "Balkan limitida" uspela. U saopštenju se podseća da je kliring deponovanih akcija obavljen u Centralnom registru hartija od vrednosti juče do 18 časova.


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:04h

Mere NBS o smanjivanju (ne)dozvoljenog zaduženja na računu podelila bankare

17:11h

Pekari i mlekari razgovarali sa ministrom Mlađanom Dinkićem o PDV

17:19h

Veći šverc naftnih derivata posle uvođenja PDV-a

17:27h

Evropska unija preti Srbiji zbog neusvajanja zakona o železnici

17:36h

"FPP Balkan limitid" vlasnik "Knjaza Miloša"

17:44h

Previsoke plate direktora javnih preduzeća

17:53h

Ilić najavio: Tender za Mobtel u januaru

18:01h

Smederevo: Rekordna proizvodnja US steel-a

22:46h

Pojeftinio benzin u Crnoj Gori

   


     


FastCounter by LinkExchange