[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 14. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prva ledena kiša i malo snega izazvali zastoj u prigradskom saobraćaju

Prigradska naselja

odsečena od centra

Autobusi GSP koji voze na linijama prema podavalskim naseljima juče su saobraćali izmenjenom trasom

Ledena kiša koja je padala juče ujutro blokirala je sve prilaze gradu, tako da su od prestonice ostala odsečena brojna prigradska naselja. Saobraćaj je bio paralisan iz pravca Avale, zatim Obrenovca i Lazarevca, pa su autobusi morali da saobraćaju izmenjenom trasom.

- Ledena kiša je jutros izazvala zastoj na Avalskom putu. Od 4 do 8 sati, deset vozila nam je na Avali ostalo blokirano. Toliko je bilo klizavo da vozači nisu mogli da okrenu autobuse i da se vrate nazad. Ubrzo smo reagovali i preusmerili ostala vozila preko Vrčina, tako da su ti putnici umesto da putuju sat i deset minuta putovali više od dva sata. Odsečeni su ostali stanovnici Male Ivanče, Stojnika, Trešnje, Zuca i Prnjavora. Ni putari ni opštinski centri nisu reagovali na vreme, najgori su putevi u Stojniku i Maloj Ivanči - objasnio nam je Ljubomir Riznić, glavni dispečer "Laste".

Slična situacija, kada je prigradski saobraćaj u pitanju, bila je i na putevima ka Obrenovcu, gde je zbog zastoja u Ostružnici od 6 do 9.30 sati saobraćaj bio preusmeren na stari put preko Makiša.

Mladenovčani kasnili na posao

Umesto uobičajenih sat vremena, stanovnici Mladenovca koji rade u Beogradu na posao su stigli sa dva sata zakašnjenja, a poslodavci su jedva uspeli da "pohvataju" njihov pravac kretanja: pomešali su i kapiju "Šumadija", selo Prnjavor pa kada krenuše preko Vrčina i autoputa, dalje ih nisu ni slušali.
One koji su se juče iz Beograda uputili ka Mladenovcu "Lasta" je vozila preko Belog Potoka, zbog putnika na Autokomandi i Trošarini, pa je odatle izlazila na autoput i dalje nastavljala ka Mladenovcu. Od dispečera smo saznali da je umesto redovnih 277 vozila, zbog zastoja i pomeranja trasa juče na ulice izašlo 303 autobusa.

Kako dalje dodaje Riznić, četiri Lastina vozila bila su juče u ranim jutarnjim satima blokirana u Brajkovcu, na putu Beograd - Lazarevac. Tek oko 9.30 sati Lazarevčani su mogli ponovo normalno, uz oprezniju vožnju da se upute za Beograd.

Vozila GSP"Beograd" iz istog razloga su juče na pojedinim deonicama, ka prigradskim naseljima, saobraćala izmenjenom trasom.
- Na linija 402 vozila su juče od prvih jutarnjih polazaka do 11 sati saobraćala samo do crkve u Belom potoku. Autobus za Zuce, do 10.30 sati, saobraćao je samo do Brđana. Dok je prvi autobus za Ripanj zbog poledice krenuo tek u 9.10 sati. Što se tiče ostalih linija, one su normalno funkcionisale- rekao nam je juče Radovan Stojadinović, dispečer u GSP"Beograd".

Centar grada jedini je normalno funkcionisao. Iako nije bilo većih zastoja na svim gradskim podvožnjacima, mostovima i nadvožnjacima tokom dana su zabeležene po dve- tri saobraćajne nezgode. Naletanja, lančani sudari uz manju materijalnu štetu, izletanja sa puta zbog prebrze vožnje, moglo se juče videti na našim ulicama. Na svu sreću povređenih nije bilo.

- Zbog klizavog kolovoza i magle u pre podnevnim časovima, povećan je broj saobraćajnih nezgoda. Po dve- tri ih je bilo na svim nadvožnjacima i podvožnjacima. Ne znam tačan broj nezgoda. Najviše ih je bilo na Avalskom putu, Obrenovačkom kod Ostružnice, Pančevačkom putu kod restorana "Mali raj" kao i na Banovom brdu. "Beograd put" je trebao brže da reaguje, ali ih je izgleda opet iznenadio sneg u decembru - obavestio nas je Radisav Krupež, komandir stanice uviđajne policije.

Tako se to radi u "Beograd putu"

Letos, kada je bilo trideset i kusur stepeni u hladu, svi iz "Beograd puta" (generalni direktor, šefovi sektora i pi-ar menadžer) bili su više nego ljubazni i spremni da razgovaraju sa novinarima Glasa o tome kako se oni, eto, još dok je žarko leto pripremaju za zimu. I kako nikakvih problema neće biti kad padne prvi sneg i kako će oni sve da srede i kako... Govorili su sve u tom stilu, hvalili se, a Glas sve te informacije objavljivao.
Juče, kada se temperatura spustila na minus dva, kada se većina ulica zaledila i kada je bilo problema u saobraćaju, ni jedan jedini rukovodilac nije novinare Glasa udostojio razgovora. Svi su bili na sastanku, svi su isključivali mobilne, svi su bili nedostupni i svi su imali preča posla. A i šta ima da razgovaraju sa novinarima kad nije u pitanju hvalisanje.
A zvali smo "nadležne", ili koja im je već funkcija u Javnom komunalnom preduzeću, samo da nam kažu koliko su kamiona izvezli na ulice, koliko je ekipa čistilo grad. Kako stvari stoje, nije - nijedna. Jer, da jeste, već bi nas neki direktor pozvao i sam se pohvalio. Ovako, svi koje smo od 9.30 do 16.30 uporno zvali nisu bili tu. Zvali smo Milana Savića, generalnog direktora, pa onda Željka Maravića, zaduženog za zimsku službu, pa dispečere i oni su nam jedini dali izjavu: "Mi ne smemo ništa da komentarišemo za novine". Niko nije ni tražio komentar, tražili smo - informaciju.


S. T. - B. B.


vesti po rubrikama

^Beograd

22:14h

Prva ledena kiša i malo snega izazvali zastoj u prigradskom saobraćaju

22:22h

Koliko sijalica ima u gradu, koliko para na to odlazi i ko to održava

22:31h

Glas saznaje: Planirana nova veletržnica u Novom Beogradu

22:40h

U Južnom bulevaru postoji jedna nedovršena zgrada, a u toj zgradi ...

22:47h

Prihod od koncerta "Muzika anđela" za devojčicu sa Ret sindromom

22:55h

Upoznajte Beograd: Lečilište za dušu i telo

23:03h

Protest maturanata zemunske Pravno-birotehničke škole

23:13h

Novi direktori komunalnih preduzeća

23:20h

Gradske vesti: Svakodnevna kontrola Dunava

23:28h

Najave iz Elektrodistribucije i Vodovoda

   


     


FastCounter by LinkExchange