[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 7. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Feniks Sanski održavaju ugled

Kingsi Bostonu sve po zakonu

Iako na ulazu na njihov ozloglašen posed lepo piše "Arko arena" - a svi vrlo dobro znamo šta se dešava sa gostima koji zalutaju u dvoranu Sakramento Kingsa - Boston Seltiksi su se ipak oglušili o upozorenje i počeli da divljaju po glavnom gradu Kalifornije. I toliko su bili glasni, da su morali znati da će kad-tad probuditi neobično uspavanog domaćina. A kada se to desilo, negde početkom druge četvrtine, Kingsi su na svojoj strani imali i poznati američki zakon. Onaj koji dozvoljava iživljavanje nad nezvanim gostima...

Sakramento je u noći između nedelje i ponedeljka protiv Bostona ostvario 12. trijumf u jednoj od čudnijih utakmica ove sezone. U prvoj četvrtini srušili su dva rekorda - u najvećem broju primljenih poena (38) i najmanjem ubačenih (18). A onda su se trgli i počeli da ruše sve pred sobom.

Evo, na primer, Peđa Stojaković. U prvoj četvrtini naš je svojevoljno-povremeni reprezentativac ubacio svega dva poena, ali je do kraja meča nakupio čitavih 27. U međuvremenu, nakupilo se i kod ostalih, što poena, što asistencija (rekordnih 35), pa je konačan rezultat iznosio 119:105.

- Rekao sam im da ako hoće da izgube utakmicu, onda, hajde, neka idu i neka izgube utakmicu - prepričavao je posle meča trener Kingsa Rik Adelman kako je motivisao igrače na poluvremenu. - Već sam bio tražio dva tajm-auta. Samo sam im rekao: Ako je to ono što želite, onda okej.

"Trojkom protiv Portlanda" najnovija je akcija koju su sproveli Feniks Sansi u želji da prevaspitaju Blejzerse, ukazujući timu sa najvećim brojem osuđenika u ligi (korišćenje nedozvoljenih supstanci, nasilje u porodici, nasilje u striptiz baru...), na prednosti koje donosi zdrav život i precizan šut van linije za tri poena. Prednjačio je Kventin Ričardson koji je ubacio čak osam trojki, što je rekord kluba, ali imajući u vidu trenutnu formu Sansa i epitet koji nose (najefikasniji tim u ligi), i on će uskoro biti oboren. Na kraju krajeva, ukupno 15 postignutih trojki, i konačan rezultat 121:99. Žarko Čabarkapa ponovo nije bio u sastavu Feniksa.

A. J.


vesti po rubrikama

^sport

15:45h

Dostanić stavio tačku na jesenji deo sezone

15:55h

Vermezović sumira utiske pred kraj uspešne polusezone

16:10h

Večeras se završava takmičenje u grupama E, F, G i H fudbalske Lige šampiona

16:20h

U Zajednici prvoligaša ističu da je načinjen pomak u svim segmentima

16:25h

Doktore, stižu Đurović i Haus

16:30h

Odjeci neuspele "SFRJ kandidature" za SP 2010.

16:40h

Kingsi Bostonu sve po zakonu

23:25h

Lukovski stiže, dvojac otišao

23:30h

Umro Rajmond Gutals

23:50h

Pun zatvor Bazelovaca

 


     


FastCounter by LinkExchange