[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 7. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Iza kulisa finalne večeri prvog Radijskog festivala bilo je zanimljivije nego na sceni

Nameštanja nije bilo

Statua Feras i prva nagrada od 5.000 evra otišle u ruke "Amadeus benda", druga od 3.000 evra pripala Jelleni, a trećeplasirana Leontina inkasirala je 1.500 evra

Svi oni koje je zanimalo finalno veče prvog domaćeg Radijskog festivala u organizaciji Radija S, a nisu bili među malobrojima u polupraznoj sali kongresnog Centra "Sava", svakako su još iste večeri, gledajući TV prenos na Pinku, saznali da su nagradna statua Feras i 5.000 evra otišli u ruke "Amadeus benda", da je druga od 3.000 evra pripala Jelleni (sa dva L), a da je trećeplasirana Leontina dobila 1.500 evra.

Na četvrtom mestu bila je Aleksandra Perović (eks Mobi Dik), a na petom Igor "Divlji kesten" Starović, šestom do juče anonimni pevač Zigi, na sedmom Maja Odžaklijevska... Savet festivala takođe je dodelio svoje nagrade za interpretaciju Maji Odžaklijevskoj, za tekst Leontini, dok je nagradu za naj izvođača odneo Ziki. Pošto se nezvanični deo nije mogao videti na TV-u, zavirili smo i iza kulisa ovog festivala.

Neke od domaćih zvezda na nastup su čekale u provizornom pres klubu - Igor Starović, grupa "Čarter", Ksenija Mijatović, Neda Ukraden, Bebi Dol, "Amadeus bend", Knez... Pojedini su pre proglašenja pobednika bili puni hvale za prvi Radijski festival, a da li su takav stav zadržali i posle proglašenja - samo oni znaju.

Tako je predstavnica nekadašnje SFRJ na Evrovoziji Bebi Dol izjavila: - Organizatori ovog festivala uradili su veliku stvar za lokalnu muziku, jer su dali prostora domaćim autorima za razliku od drugih domaćih fešti na kojima je četiri-pet domaćih imena, a ostalo sve sami "velikani" iz Hrvatske, Bosne, Slovenije...

Grlata Novosađanka Ksenija Mijatović javila se po završetku nastupa porodici mobilnim telefonom i dobila podršku: - Mama, nije mi se dopalo ono plavo oko očiju, ali ti si super - prepričala je Ksenija komentar svog petogodišnjeg sina.

Druga pobeda za "amadeuse"

- Ovo nam je četvrto učešće na nekom festivalu, od toga druga pobeda - objašnjavali su članovi "Amadeus benda", ističući kako su "baš, baš srećni zbog pobede"... Za to vreme Leontina je uz klavir otpevala deo svoje pesme "Krila". To je u opštoj euforiji ostalo neprimećeno, posle čega je autorka u pratnji slikara Mikija Perića otišla ne sačekavši konferenciju za novinare.

Leontina je, za razliku od novinara, bila zadovoljna organizacijom: - Jedino je scenografija mogla biti bolja, kao i statua, pa bismo mogli da je držimo na policama. Moj utisak je da je sve ostalo bilo OK - rekla je. Međutim, po proglašenju pobednika u pres-klubu raspoloženje je naglo splaslo, iako su se nagrada, koju su dodelili novinari, i zvanična pobeda poklopile, predstavnici medija kao da su očekivali drugačiji ishod...

- Al' ste sve to lepo namestili, rekle su nam neke od vaših kolega. Nije tako, možete da se uverite u to, prebrojite li svoje glasove i uporedite li ih sa glasovovima publike - čulo se na kraju od organizatora festivala.

G. J.


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:24h

Iza kulisa finalne večeri prvog Radijskog festivala bilo je zanimljivije nego na sceni

15:40h

Minuli vikend obeležio salon vina u Konaku kneginje Ljubice, prvi u Beogradu

15:56h

U Velikoj Britaniji se već godinama dodeljuje nagrada za najlošiji opis scene seksa u literaturi

16:12h

Zanimljivosti: Paris Hilton brineta

 
 


     


FastCounter by LinkExchange