[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 7. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Stanivuković demantuje Baraćevu

NŠ kupuje ZOP

BEOGRAD - Bojan Stanivuković, generalni direktor Nacionalne štedionice juče je opovrgao tvrdnje Saveta za borbu protiv korupcije i predsednice Verice Barać da je prodaja opremljenih poslovnih prostorija bivšeg ZOP-a nameštena u korist NŠ.

Stanivuković je takođe demantovao tvrdnje Saveta da je rok od osam dana - od dana objavljivanja oglasa za prodaju 2.362 metara kvadratnih prostora bivšeg ZOP-a - prekratak. On je naglasio da je taj rok, koga je definisala Direkcija za imovinu Srbije, realan jer je shodan zaključku Vlade Srbije od 27. maja ove godine.

Štedionica na kolenima

Stanivuković je priznao da je nakon afere o vlasničkom učešću kompanija biznismena Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića u NŠ, koja je bila u decembru, januaru i februaru, ta banka beležila milionske gubitke u dolarima. "Očigledno je da se ponovo zahuktava afera i da se plasiraju netačne informacije kada je na političkoj sceni borba za pozicije. Nadamo se da ćemo bez obzira na to sačuvati banku i da ćemo na kraju ove godine poslovati pozitivno. Početkom godine veštačenjem je utvrđeno da je štedionici pričinjena velika šteta", rekao je Stanivuković ne precizirajući o kolikoj šteti je reč.

- Tvrdnje Saveta da je prodaja nameštena u korist NŠ ne stoje, jer od ukupno 12 lokacija, koje su predmet prodaje, naša štedionica koristi i kupuje samo deset - naglasio je Stanivuković i objasnio da su banke, koje su koristile prostorije ZOP-a, imale pravo preče kupovine.

Štedionica će, nastavio je on, tih deset lokacija, površine 1.686 kvadrata, platiti 324 miliona dinara, i to tako što je na UO NŠ doneta odluka da se emituju akcije bez javne ponude u korist drave.

- Tako će država na osnovu dokapitalizacije postati najveći akcionar u štedionici. Država će za mesec dana, nakon uknjižavanja akcija, umesto 10 odsto vlasničkog udela u NŠ imati 30 odsto. To znači da je četvrta emisija akcija već raspisana, a samo se čeka saglasnost državnih organa pa da se pristupi kupoprodajnom ugovoru - objasnio je Stanivuković Sledeći korak, nastavio je on, je nova dokapitalizacija, odnosno uključivanje strateških partnera. To su, kako je rekao, Evropska banka za obnovu i razvoj i nemački DEG, sa kojima je NŠ dugo u pregovorima.

I. Krasnić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:12h

Velimir Ilić uputio UBPOK-u izveštaj o malverzacijama u "Jatu"

17:20h

Nastavljene međusobne optužbe bivšeg direktora i advokata "Galenike"

17:29h

Konačno završena ujdurma oko prodaje akcija "Knjaza"

17:36h

Stana Krčmar: Nicović: PIM duguje 140 miliona

17:44h

Stanivuković demantuje Baraćevu

 


     


FastCounter by LinkExchange