[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 7. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gimnazija na Labudovom brdu muku muči sa ravnim krovom

Školi treba krov, a ne prazne priče!

Bosiljka Žebeljan, direktor: Deklarativno svi su uz nas, dolaze, brinu se. Ali, rezultata nema. Sve stoji kako je bilo

Deco, uhvatite klupe za krajeve i pomerite sve na levu stranu! Ili: uhvatite klupe za krajeve i pomerite sve nadesno! Zavisno od toga gde počne da prokišnjava...

Ovo bi, ako kiša potraje, moglo da bude prvo obraćanje profesora 15. beogradske gimnazije učenicima na početku svakog časa. Zbog problema sa krovom, đacima na časovima i u hodnicima društvo prave kante i ostala priručna sredstva za prikupljanje vode.

Protekle nedelje bilo je najava da će sve biti sređeno do ponedeljka. Škola, međutim, ni izbliza nije renovirana i nema ni pomena o obnavljanju šest učionica... Izgleda, sve je počelo i završilo se sa radnicima firme "Ratko Mitrović". Možda bi škola bila pre završena da je bila "umešana" u incident sa olujom pre dvadesetak dana.

- U tri učionice radimo u nenormalnim uslovima, bare su na podu - kaže direktorka 15. beogradske gimnazije Bosiljka Žebeljan. - Jednu uopšte ne koristimo. Prokišnjava u učionicama, hodnicima, slapovi su se stvarali, voda je izvirala iz utičnica!

"Bilo je užasno", a ni sada nije lepo

- Firma "Ratko Mitrović" nije bila u stanju da završi započete radove - kaže za Glas zamenik sekretara za obrazovanje Goran Srdanović. - Zato smo angažovali naše hitne intervencije. Ni sada nije lepo, ali pređašnje stanje je bilo užasno. Srdanović kaže da je urađena hidroizolacija na krovu i da je objekat konzerviran.
- CIP radi presek stanja radova i očekujemo da to završe do kraja godine. To će poslužiti kao tender za izbor izvođača radova - kaže Srdanović i dodaje da će tenderska procedura ići po ubrzanom postupku.

Pre tri godine gradska vlada donela je odluku o sanaciji krova ove škole. Početkom ove godine sklopljen je ugovor sa preduzećem "Ratko Mitrović". Radovi su počeli baš uoči nove školske godine, 20. avgusta. A urađen je i projekat za deo škole koji koristi Muzička škola "Davorin Jenko".

- Kod "komšija" je brže išlo, kod njih su krenuli i sa unutrašnjim radovima - kaže direktorka. - Pošto je gradski sekretar za obrazovanje Vesna Mirović- Pjevač, razgovarala sa izvođačima iz "Ratka Mitrovića", oni su rekli da će za dva dana sve biti gotovo. A to je bilo 10. novembra. Tog dana se radnici nisu čak ni pojavili.

Grad je potom sve preuzeo u svoje ruke, poslali su majstore koji su deo krova izolovali, deo nisu. A škola se snalazila. Svakog dana tokom dve nedelje isključivali su po jednu godinu iz nastave. Nastava se trenutno odvija normalno, ali...

- Deklarativno svi su uz nas, dolaze, brinu se. Ali, rezultata nema. Sve stoji kako je bilo. Kolege i deca gube volju za rad - priča Bosiljka Žebeljan. A šta ako ne bude prestajalo da pada kiša? Oko posuda za hvatanje kiše moći će da se vozi slalom! A možda deca smisle neki novi sport!

J. Vučić


vesti po rubrikama

^Beograd

22:14h

Gimnazija na Labudovom brdu muku muči sa ravnim krovom

22:22h

Milojka Zeković kupuje stan "Beobanke"

22:30h

Napravljeni su novi planovi za renoviranje beogradskih pijaca

22:39h

Otvorena Koraksova izložba

22:45h

Malo je zgrada u gradu u kojima su protivpožarni aparati ispravni

22:52h

Beogradu potrebno duplo manje taksista

23:01h

Projekat za bolji i efikasniji rad Gradskog zavoda za Hitnu medicinsku pomoć postoji i čeka bolje dane

23:11h

Danas useljenje u 30 novih stanova

23:20h

Upoznajte Beograd: Od seoceta do pravog grada

 


     


FastCounter by LinkExchange