[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 6. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Vladan Batić

Batić optužuje premijera Kosova da je najveći terorista i ratni zločinac

Haradinaju ruke

krvave do lakata

BEOGRAD - Ramuš Haradinaj, novoizabrani premijer Kosova, tokom 1998. i 1999. godine lično je izvršio 67 ubistava, a kao komandant operativne zone OVK "Dukađin" naredio je 267 likvidacija i više od 400 kidnapovanja Srba i drugih nealbanaca, tvrdi Vladan Batić, lider DHSS i bivši ministar pravde Srbije, navodeći da kao dokaz toga on poseduje više od 20.000 dokumenata, od kojih je na jučerašnjoj pres konferenciji prezentovano 226. Batić je rekao, da je prema njegovim saznanjima, protiv Haradinaja napisana haška optužnica, ali dodaje da mu je nejasno zbog čega ona još uvek nije obelodanjena.

Lider DHSS je naveo da Haradinaj u svojoj ličnosti objedinjuje ratnog zločinca i teroristu, kvalifikujući ga, pojedinačno gledano, "kao najvećeg ratnog zločinca na teritoriji bivše SFRJ".

Foto

Ramuš Haradinaj

- Kada je 1998. godine pred Okružnim sudom u Peći protiv Haradinaja pokrenut postupak zbog toga što je do tada već izvršio 76 akata terorizma, protiv njega je izdata Interpolova poternica. Znajući da su mu ruke krvave do lakata, on od tada nije ni napuštao Kosovo i Metohiju. Sada imamo premijera Kosova koji ne sme nigde da mrdne - rekao je on i objasnio da ratni zločini koje je počinio Haradinaj ukazuju na blisku povezanost OVK sa Al-Kaidom.

- Teror, zločin i krv, to su rezultati OVK, a ne borba za slobodu i nezavisnost Kosova - zaključio je Batić i pozvao premijera Srbije Vojislava Koštunicu i predsednika Borisa Tadića da zatraže hitan prijem kod generalnog sekretara UN Kofija Anana, predsednika Haškog tribunala Teodora Merona i glavne tužiteljice Karle del Ponte i "upitaju zašto se u tretmanu ratnih zločina koriste dvostruki aršini i da li pred licem pravde trebaju da se nađu i oni koji su vršili zločine nad Srbima".

U. Kandić


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Da li je svet izborom Haradinaja za premijera Kosova doživeo drugi poraz

17:15h

Batić optužuje premijera Kosova da je najveći terorista i ratni zločinac

17:25h

Bivši čelnici DB privremeno se puštaju na slobodu i uskoro u Beogradu

17:30h

Mladić donedavno primao penziju VSCG

17:35h

Hag: Izjašnjavanje generala Miloševića

17:45h

Predsednik Tadić u Bosni i Hercegovini

17:55h

Drakulića dočekali, ali ga nisu poslušali

23:25h

Nikšić: Deklaracija o srpskom jeziku

   


     


FastCounter by LinkExchange