[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 6. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Slučaj Gotovina" prepreka ulaska u EU

ZAGREB - Hrvatska je od drugih zemalja zatražila pomoć kako bi rešila slučaj odbeglog generala Ante Gotovine, izjavila je u Briselu hrvatska ministarka pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt na sastanku ministara pravde i unutrašnjih poslova zemalja članica EU i zemalja Procesa stabilizacije i pridruživanja koji je bio posvećen borbi protiv organizovanog kriminala, javljaju hrvatski mediji.

Hrvatska ministarka je pozvala na saradnju sve druge zemlje u rešavanju "slučaja Gotovina", uključujući i francuskog kolegu čiji bi problem Gotovina takođe trebao da bude jer on ima i francusko državljanstvo. Ona je naglasila da Hrvatskoj treba verovati da je u "slučaju Gotovina" učinila sve što je mogla.

Škare-Ožbolt je uverena da će Hrvatska na samitu EU 16. i 17. decembra dobiti datum početka pregovora o članstvu, ali nije ulazila u mogućnost da tačan datum prati i uslov lociranja Gotovine o čemu se ovih dana intenzivno nagađa u Briselu.

Samo dve sedmice pre samita zbog izrazito negativnog izveštaja Del Ponteove u UN, hrvatska se diplomatija u zadnji čas doslovno razletela po ključnim evropskim središtima da bi objasnila da oko Gotovininog hapšenja čine sve što može i da nije tačna tvrdnja Del Ponteove da Sanaderova vlada ne kontroliše deo državnog aparata.

Tanjug


vesti po rubrikama

^balkan

16:29h

"Slučaj Gotovina" prepreka ulaska Hrvatske u EU

16:41h

Skopska štampa otkriva: Mudžahedini planirali napad?

23:06h

Bukurešt: Službenik ambasade SAD skrivio tešku nesreću

        


FastCounter by LinkExchange