[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 5. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Kenedijeve stvari na aukciji

NJUJORK - Poštovaoci nekadašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija imaće retku priliku da otkupe neke od ličnih predmeta porodice Kenedi, prenosi Beta. Na aukciji koja će trajati od 15. do 17. februara, a koju organizuje aukcijska kuća Sotbi, naći će se porodične fotografije, stolice, stolovi, igračke, predmeti od stakla, kao i umetnička dela iz Kenedijevih kuća u Masačusetsu, Nju Džersiju, Virdžiniji, Njujorku.

Ćerka pokojnog predsednika SAD Kerolajn Kenedi, koja je odlučila da rasproda lične stvari svoje porodice, jedan deo priložiće bibliotečkoj fondaciji Džon F. Kenedi. Iako antikna vrednost ovih predmeta iznosi nešto više milion dolara, očekuje se da će na aukciji biti otkupljeni za veću svotu novca.

Aukcija koju je kuća Sotbi priredila posle smrti nekadašnje prve dame Džeklin Kenedi Onazis, a na kojoj su se našla 1.303 lična predmeta čuvene porodice, donela je zaradu od gotovo 34,5 miliona dolara.

"Posle smrti moje majke 1994. godine, moj brat i ja morali smo da odlučimo šta ćemo uraditi sa stvarima koje su joj pripadale. Pošto smo pažljivo razmislili, neke predmete prodali smo 1996. godine", napisala je Kenedijeva ćerka u uvodnom delu aukcijskog kataloga.


vesti po rubrikama

^vesti

17:13h

Kenedijeve stvari na aukciji

17:22h

Proslave su kuluk za britanske radnike

17:30h

Guske ukradene u najgorem trenutku

17:38h

Okupe se u crkvi, pa gledaju mrtve

17:44h

Radoznali monah završio u "marici"

17:51h

Kolekcija od ukradenih predmeta

 


     


FastCounter by LinkExchange