[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 5. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Miroslavu Cimplu izrečena kazna zbog saobraćajnog prekršaja

Nervozni vozač završio u zatvoru

Vozač "audija" sudiji za prekršaje izjavio da nije uočio vozila pod pratnjom, da žali zbog incidenta i da apsolutno nije znao da se u koloni nalazi predsednik Srbije Boris Tadić

BEOGRAD - Miroslav Cimpl, radnik ambasade SAD, osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 12.000 dinara zbog jurnjave i sudara sa automobilom iz obezbeđenja predsednika Srbije Borisa Tadića. Gradski sudija za prekršaje izrekao presudu juče oko 2. 30 sati ujutru, a Cimpl je odmah upućen na izdržavanje zatvorske kazne. On je kažnjen za saobraćajni prekršaj jer nije propustio vozila u pratnji koja su bila obeležena signalizacijom.

Pred sudijom Cimpl je izjavio da žali zbog incidenta, da nije znao da su sustigla vozila pod pratnjom i da se u koloni nalazi predsednik Srbije.

Policija još proverava

Posle incidenta na Topčiderskoj zvezdi policija je izvršila detaljan kriminalističko-tehnički pregled vozila, pretres stana privedenog i njegove bliske rodbine, pribavljeni su izveštaji BIA, Vojnobezbednosne agencije, te posebni izveštaji nadležnih organa MUP-a Srbije, a preduzet je i niz drugih operativnih radnji. Nezavisno od prekršajnog postupka, nastavljen je intenzivan rad u pretkrivičnom postupku u vezi ovog slučaja.

Cimpl poreklom Čeh

Vinovnik incidenta u Beogradu Miroslav Cimpl, poreklom je Čeh, piše praški dnevni list "Mlada fronta dnes". Zbog imena koje zvuči češki, list je potražio i pronašao Cimplovu sestru, Aleksandru Cimplovu-Simeoničovu, koja od raspada bivše Jugoslavije živi sa porodicom u Pragu.
- Roditelji i mi smo van sebe zbog svega toga. Porodica je bila uvek protiv Slobodana Miloševića a sada bi kao brat hteo da ubije baš prozapadnog predsednika? Smešno - rekla je za list Cimplova sestra. Cimplovi su u Srbiju došli iz Čehoslovačke početkom 1920-ih godina a čehoslovačkog državljanstva se odrekao otac Miroslava i Aleksandre 1953. godine zbog službe u JNA.

- Samo sam pokušavao da ne poginem. Odvezao sam ćerku i njenu drugaricu na odbojkaški trening kod Hrama Svetog Save. Iz Ulice vojvode Milenka skrenuo sam u Kneza Miloša. Vozio sam srednjom trakom i nisam video kolonu vozila. Kad sam bio na mostu iznenada se pojavilo vozilo sa moje leve strane i poguralo ka ivici mosta. Popeo sam se na ivičnjak i tako išao dok me nije obišla kolona. Rotaciono svetlo video sam tek na poslednjem automobilu - izjavio je Cimpl koji potom objasnio na koji način se našao u suprotnoj traci, pored Instituta "Rudo".

- Jedno od vozila naglo je usporilo. Da ga ne bih udario, rešao sam preko ostrvceta u suprotnu traku, u kojoj srećom nije bilo vozila. Kolona je otišla i nestala iz mog vidokruga a ja sam se vratio u desnu traku i nastavio kući. Apsolutno nisam znao da se u koloni nalazi predsednik Tadić - nastavio je Cimpl a zatim je opisao bliski susret sa BMW-om na kružnom toku "Topčiderska zvezda".

- Već tada sam bio strašno uzbuđen. Ušao sam u kružni tok i na raskrsnici video preprečen auto. Osetio sam veliki strah. Trebao sam da skrenem levo, ali pošto nisam mogao, počeo sam da obilazim auto sa desne strane. Tada je BMW naglo skrenuo ka meni i udario me u desna prednja vrata. Ja nikoga nisam udario, oni su mene udarili. Nastavio sam ka Miloševom konaku i tada sam video da mi prilaze velikom brzinom.

Odmah sam stao a oni su se usled velike brzine zaustavili tek posle 50 metara. Ubacio sam u rikverc i vraćao se unazad ka Tolstojevoj ulici oko 70 metara. Stao sam da se odmorim, a zatim otišao kući - rekao je sudiji vozač "audija" i dodao da auto nije krio već da ga je parkirao ispred svoje zgrade.

M. D. R.


vesti po rubrikama

^politika

17:30h

Miroslavu Cimplu izrečena kazna zbog saobraćajnog prekršaja

17:40h

Reagovanja: Ništa sporno u odluci suda

17:45h

Državni vrh SCG i Srbije traži od međunarodne zajednice da smeni premijera Kosova

17:50h

Jovanović o isključenju iz DS

17:55h

Gde su, šta rade?: Mrkonjić: I dalje gradim

18:10h

Da se ne zaboravi: Milan Milutinović

18:25h

O prigovoru zemalja Nato 15. decembra

23:45h

Još nema zahteva da Skupština raspravlja o izboru Haradinaja

23:55h

Beograd prosledio zaključke svetu

 


     


FastCounter by LinkExchange