[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 2. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Zasadite mobilni, izraste vam cvet

LONDON - Kako bi bilo da svoj stari mobilni telefon, koji je izašao iz mode, ne bacite u đubre, već iskopate malu rupu u zemlji i zasadite ga, pošto bi na tom mestu mogao da iznikne cvet? Stručnjaci univerziteta u Vorviku izmislili su prvi mobilni telefon koji ima ekološka i biorazgradiva svojstva i pretvara se u cvet kada je zasađen u zemlju, prenosi Beta.

To revolucionarno otkriće britanskih stručnjaka moglo bi napokon da dorpinese rešenju problema recikliranja mobilnih telefona što je ogroman problem za sve zemlje u svetu od kako je došlo do prave eksplozije mobilne telefonije.

Aparat koji je 100 odsto ekološki napravljen je od biorazgradivih polimera koji se pretvaraju u prašinu kada se zasade u pođubrenu zemlju, navodi se u saopštenju. Seme cveta je ugrađeno u mobilni telefon: zahvaljujući maleckom prozoru seme je vidljivo spolja, ali neće proklijati sve dok vlasnik telefona ne odluči da ga reciklira i zasadi u zemlju.

Posle dugih ispitivanja došlo se do zaključka da je seme koje najbolje uspeva seme suncokreta. Britanski stručnjaci ocenjuju da nema prepreka da se njihov izum komercijalizuje.


vesti po rubrikama

^vesti

18:13h

Zasadite mobilni, izraste vam cvet

18:19h

Narodnu galeriju u Pragu pretvorili u javni WC

18:26h

Deca treba da veruju u Deda Mraza

18:31h

Pacovi doputovali u pošiljci đubreta

18:40h

Kupovao glasove donjim vešom

18:47h

Nova "oprema" slovačkih fudbalera

 


     


FastCounter by LinkExchange