[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 2. 12. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kolege prof. dr Branimira Aleksandrića nezadovoljne nalazom u "slučaju Topčider"

Najavljena smena

zbog treće osobe?

Zaposleni na Institutu za sudsku medicinu, a koji su u državnoj komisiji, predlog o smeni uputili dekanu Medicinskog fakulteta

BEOGRAD - Profesoru dr Branimiru Aleksandriću, direktoru Instituta za sudsku medicinu, koji je kao stručni konsultant Vojnog tužilaštva na osnovu raspoloživih činjenica izneo mišljenje da je Dragan Jakovljević ubio Dražena Milovanovića i da treće osobe nema, njegove kolege sa posla, inače angažovani u Nezavisnoj komisiji, izglasale su nepoverenje i predlog za njegovu smenu predale dekanu Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Rekla, kazala

Odluka o eventualnoj smeni trebalo bi da bude doneta naredne sedmice.
- Ne ulazim u to da li se moje mišljenje poklapa sa nalazima veštaka Vojnog suda ili da li je ono suprotno od onoga što su prezentovali specijalisti za sudsku medicinu koje je angažovala nezavisna komisija. Spreman sam da se suočim sa svima i da stručno pobiju moj stav odnosno dokažu svoju opciju, objašnjava dr Aleksandrić.

On je dodao da su "opet na delu stare julovske snage koje su me smenile sa mesta profesora na Višoj policijskoj školi u Zemunu i dva meseca meni i mojoj porodici držali pištolj za vratom, kada sam 1997. godine u vreme mitinga i kontramitinga obelodanio da Predrag Starčević nije umro od srčanog udara na Gazeli već da je podlegao pod batinama".

Povodom izjave Bože Prelevića, da je pre izvesnog vremena na Institutu izjavio da nema ni "s" od samoubistva u slučaju u Topčideru, Aleksandrić kaže da na abrove nema komentara.
- Najspektakularnija stvar u vezi sa slučajem gardista su četiri verzije Vojske, rekao je advokat Božo Prelević za Glas, predsednik državne komisije koja ispituje okolnosti pod kojima su stradali vojnici Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović u Topčideru.

Prelević, kao i član te komisije Branislav Bjelica, nisu juče želeli da potvrde ni da demantuju nezvanične informacije da je u pogibiji vojnika, ipak, učestvovala treća osoba. Naime, beogradska štampa je još juče objavila da je komisija zasedala u punom sastavu u utorak popodne. Prema tim informacijama, članovi državne komisije usaglasili su zaključke iz kojih proističe da je u pogibiji vojnika učestvovala treća osoba.

Ko nije stavio rukavice?

Prelević i Bjelica juče su tvrdili za Glas da komisija u utorak nije donela nikakav zaključak, a još manje usaglašavala stavove. Bjelica je juče oko podne rekao i da "za sada postoji samo radna verzija", a da je u toku "izrada mišljenja" koje će državna komisija proslediti VSO.

Neki članovi državne komisije i radne grupe ocenili su kao "glupost" neke od podataka koje su objavili mediji, pozivajući se na "istragu" eksperata koje je angažovala državna komisija. Međutim, niko od njih još nije negirao ocenu da je vojska traljavo sprovela istražne radnje.

Niko, na primer, ne negira da na mecima iz tela vojnika nije bilo njihovog DNK uzorka, a da je na jednom tanetu pronađen DNK nepoznate ženske osobe. Tu verovatno nema nikakve misterije, reč je o tome da neko nije navukao rukavice pre nego što je dodirnuo metak, kako to obično čine u trilerima.

J. Rašević - D. Đevori


vesti po rubrikama

^hronika

18:13h

Najavljena smena zbog treće osobe u "slučaju Topčider"?

18:21h

Bor: Vatra zarobila stanare, umro srčani bolesnik

18:28h

Srpski Lupeni neuhvatljivi posle serije krađa nakita i dijamanata

18:36h

Suđenje Zemuncima juče obeležio višesatni prekid

18:44h

Emir Šišić hoće u Srbiju

18:51h

Novi Sad: Dvojica advokata podvodila žene

23:07h

Medveđa: Tuča žandarma i Albanca

23:22h

Banjaluka: Opljačkano dva miliona KM
   


     


FastCounter by LinkExchange