[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 2. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prva igra na sreću Državne lutrije Srbije "loto 7 od 39" u decembru

Glavna nagrada milion evra

BEOGRAD - Novoformirana Državna lutrija Srbije zadržaće samo jednu klasičnu igru na sreću i to "loto 7 od 39", čije se prvo izvlačenje očekuje krajem decembra. Očekivana glavna nagrada trebalo bi da bude do milion evra, garantovana između 200.000 i 300.000 evra, a svake nedelje biće po jedno izvlačenje - rekao je na jučerašnjoj pres konferenciji Bojan Krišto, direktor Državne lutrije Srbije.

Državna lutrija Srbije formirana je novim Zakonom o igrama na sreću koji je stupio na snagu pre nekoliko meseci. Jedan od glavnih razloga za donošenje ovog Zakona je povećanje prihoda države od igara na sreću i sprečavanje brojnih zloupotreba. Prema rečima Krišta, tri lutrijske organizacije koje su sada priređivači igara na sreću postaće agenti Državne lutrije. "Planiramo da uvedemo nove igre na sreću i to po jednu novu na svaka tri do četiri meseca. Od igara koje će Državna lutrija organizovati očekujemo prihod za budžet od 30 miliona evra", dodao je on.

Vesna Arsić, zamenik ministra finansija, istakla je da je u cilju sprovođenja Zakona o igrama na sreću doneto 12 pravilnika i dve Uredbe. "Jedan od uslova za dobijanje odobrenja za organizovanje igara na sreću na automatima i klađenju je da podnosilac ili lice povezano sa njim nije osuđivano za krivična dela. Takođe, svi automati moraju imati odgovarajuću nalepnicu, a na ulazu u kladionicu mora biti posebna oznaka. Ove oznake i nalepnice štampaće Zavod za izradu novčanica", objasnila je ona.

Priređivači nagradnih igara u robi i uslugama moraće 30 dana pre početka igre da objave pravila igre u najmanje jednom dnevnom listu. Ko bez saglasnosti priređuje nagradnu igru biće kažnjen zatvorom od šest meseci do tri godine. Sledeće godine, prema rečima Vesne Arsić, trebalo bi da bude raspisan tender za dobijanje dozvola za kladionice.

"Izdaće se deset dozvola na deset godina, a osnivački ulog biće 500.000 evra", rekla je Arsić i dodala da će sve poslove u oblasti igara na sreću pratiti Uprava za igre na sreću. Vladimir Ilić, direktor Poreske uprave, potvrdio je da će od iduće godine započeti stroga kontrola rada organizatora igara na sreću.

V. Spasić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:09h

Milan Panić: Narod će platiti ceh za "Galeniku"

17:17h

Ostojić: ICN nije uložio ni cent u "Galeniku"

17:25h

Prva igra na sreću Državne lutrije Srbije "loto 7 od 39" u decembru

17:34h

Država obuzdava potrošačke kredite ukidanjem počeka i preko Kreditnog biroa

17:41h

Zaječar: Negodovanje malih akcionara Fabrike kablova

17:48h

Ministarstvo trgovine izdalo rešenja za uvoz derivata

17:56h

"Danon" odustaje od "Knjaza"?

   


     


FastCounter by LinkExchange