[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 1. 12. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Čedomira Jovanovića (67)

Rođaka "tranžirao" pa ga strpao u kauč

Stanišu Jovanovića (40) sekirom udario šest, sedam puta u glavu i vrat, pa pošto nije mogao da ga celog stavi u fijoku kreveta, sekirom ga prepolovio

BEOGRAD - Okružno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Čedomira Jovanovića (67), penzionera zbog ubistva sinovca Staniše Jovanovića (40) koje se desilo u večernjim satima 1. septembra ove godine u kući u Ulici Bežanijski zimovnik 8b.

Prema optužnici pre krvavog pira Jovanović sa sinovcem sedeo u dnevnoj sobi svoje kuće gde su zajedno živeli poslednje četiri godine, da bi onda uzeo sekiru i udario sinovca šest, sedam puta u glavu i vrat, posle čega je ovaj pao mrtav. Posle dva dana od ubistva njegov leš je pokušao da spakuje u kutiju za posteljinu u kauču, ali pošto je Jovanović bio krupan čovek, njegovo telo nije moglo da stane. Jovanović je tada sekirom iskomadao telo na dva tela - isekao noge iznad kolena, spakovao delove tela u najlon kese i smestio u kutiju kauča.

Na pitanja komšija gde mu je sinovac , Jovanović je danima odgovarao da je "otputovao". Posle nekoliko nedelja od ubistva, komšije, koje su danima trpele nesnosan smrad koji je dopirao iz Jovanovićeve kuće, prijavljuju slučaj policiji. Policija ulazi u kuću i zatiče stravičan prizor - krv, najlon kese i raskomadano telo u kutiji za posteljinu.

Čedomir Jovanović, za kojeg je psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno da je uračunljiv, pred istražnim sudijom rekao je da se odlučio da ubije sinovca jer ga je poslednjih meseci maltretirao, tukao i tražio da mu prepiše kuću. On je rekao i da su komšije bile svedoci njegovih modrica.

Međutim, komšije, koje su takođe saslušane u istrazi u svojstvu svedoka, demantovale su Jovanovićevu odbranu, a pokojnog Stanišu Jovanoviću svi su opisali kao dobrog čoveka.
Jovanoviću će uskoro početi suđenje pred Okružnim sudom.

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

18:10h

Beograd: Rođaka "tranžirao" pa ga strpao u kauč

18:18h

Proces zemunskom klanu za ubistva i otmice na beogradskom asfaltu

18:26h

Bejzbol palicom pretukao Roma

18:33h

Stevan Vranešević, posle 10 dana provedenih u Zagrebu, stigao u Beograd

18:41h

Leskovac: Žandarm batinanjem uvodi kanalizaciju

18:50h

Književniku Radoslavu Petkoviću ukinut pritvor

 


     


FastCounter by LinkExchange